Ser du hva som er annerledes her?

Missekandidat får skryt for dette bikinibildet.

SIERRA SANDISON vant tittelen «Miss Idaho» og hylles nå for å ikke la seg stoppe av å vise seg frem i bikini med insulinpumpa godt synlig festet til kroppen.
SIERRA SANDISON vant tittelen «Miss Idaho» og hylles nå for å ikke la seg stoppe av å vise seg frem i bikini med insulinpumpa godt synlig festet til kroppen. Foto: (Facebook)
Publisert

(SIDE2): Tidligere denne måneden skrev Side2 om Bethany Townsend (23) fra Worcester i England, som ble en internettsensasjon etter at hun la ut et bilde av seg selv på Facebook, iført bikini og med stomiposene godt synlig. Townsend har Crohns Sykdom, og fikk stomiposer i 2010.

Dette førte blant annet til at flere turte å vise frem sine stomiposer for å vise hvor uskyldig dette faktisk er.

Nå er det derimot et bilde av 20 år gamle Sierra Sandison som vekker  oppmerksomhet i sosiale medier, ifølge Health.com.

20-åringen var nylig med i en amerikansk missekonkurranse der hun ble kåret til «Miss Idaho» og når får brunetten skryt for å vise seg frem i bikini med en insulinpumpe godt synlig på høyre side.

Ingen hindring

PÅ SCENEN: 20 år gamle Sierra Sandison oppfordrer andre til å vise frem insulinpumpa med hashtaggen #Showmeyourpump.
PÅ SCENEN: 20 år gamle Sierra Sandison oppfordrer andre til å vise frem insulinpumpa med hashtaggen #Showmeyourpump. Foto: (Facebook)

Sandison ble diagnotisert med diabetes type 1 i februar 2012 og er avhengig av insulininjeksjoner for å holde blodsukkernivåene under kontroll.

Bildet la hun ut på sin Facebook-side med følgende bildetekst: «Min beskjed til alle sammen, enten om man er diabetiker eller ikke, er at vi alle har noe som ikke passer inn i tanken om «den perfekte kroppen» skapt av mediene, og det er helt okay! Det betyr ikke at man er noe mindre vakker av den grunn. Vi har alle våre hindringer, utfordringer og prøvelser».

Dette har inspirert andre til å dele bilder av seg selv både på Instagram, Facebook og Twitter med hashtaggen #showmeyourpump.

Bildet av Sandison har i skrivende stund fått flere hundretalls kommentarer, mer enn 6300 likes og over 3400 personer har delt bildet.

Takknemlig

Tidligere brukte hun insulinsprøyte:

- Jeg ønsket ikke at folk skulle se pumpa hengende på meg hele tiden for så å lure på hva dette var og jeg synes også det var vanskelig å takle at jeg skulle være avhengig av å ha et medisinsk apparat på kroppen resten av livet, forklarer Miss Idaho.

Men etter å ha hørt om Nicole Johnson, tidligere vinner av «Miss America» som brukte en slik insulinpumpe da hun vant konkurransen, ble Sandison inspirert til å gjøre det samme.

Missekandidaten forklarer også at insulinpumpa har gjort det lettere å ha kontroll på diabetessykdommen.

bloggen sin takker hun for støtten og alle de positive tilbakemeldingene:
«Jeg er overveldet over å høre at så mange har blitt inspirert bare ved at jeg enkelt og greit hadde på meg insulinpumpa på scenen. Det betyr utrolig mye for meg og jeg håper jeg kan fortsette å inspirere dere i tiden fremover som Miss Idaho». 

Denne saken ble første gang publisert 22/07 2014.

Les også