Sabrina og Lizzy prøver chili-utfordringen ved å spise Carolina reaper

Det går ikke veldig bra …

Foto: (Faksimile/Youtube)
Publisert

(SIDE2): De fleste som liker mat, har fått i seg en dose chili som har vært et hakk eller fem for sterk, og kjenner godt til følelsen av å prøve å fremstå upåvirket, der man sitter til bords med daten, svigers eller sjefen (for å gjøre det ekstra sårbart).

Og de som har fulgt med på sosiale medier, vet også at chili-utfordringene er mange. Og resultatene er røde fjes, tårer i øynene og desperate forsøk på å slippe unna den brennende følelse.

LES også: Se hva som skjedde da Tone Damli måtte spise en hel chili
OG her: Her blir Matkontrollens Solveig Barstad helt slått ut av chili

Carolina reaper

De to amerikanske jentene Sabrina (22) og Lizzy (18) tar muligens pall-plass i chili-reaksjon. De to spiser det som kalles en Carolina Reaper, og det hele starter som en vanlig chili-utfordring.

Men det går raskt over i tårer, panikk og skriking. For ikke å snakke om oppkast, nær besvimelse og oksygen-tilførsel.

- Det føltes som det brant i munnen. Jeg brant vekk ganen, og det var både merkelig og veldig vondt. På en skala fra en til ti, var det en million! Det var ekstremt vanskelig å fikse det, det er en av de verste opplevelsene jeg har hatt, sier Lizzy til Daily Mail.

Se videoen av de to jentene nederst, særlig dersom du vurderer å gjøre noe slik selv i helgen.

Scovilleskalaen

Når det gjelder chili og annen sterk mat, så måles den opplevde smaksstyrken i det som kalles Scoville, ut fra konsentrasjonen av capsaicin. Paprika ligger på 0 til 100 scovillegrader, jalapeño på 2500 til 8000.

Rent capsaicin er på 16 millioner scoivillegrader.

Carolina Reaper, som altså er den sorten chili de to jentene spiste, regnes som verdens sterkeste chili. Den er målt til over 1, 5 millioner på Scoville-skalaen. Det er 300 ganger sterkere enn Tabascosaus, for de som vil prøve å tenke seg til hvordan det føles.

- Jeg anbefaler ingen å gjøre dette. Jeg kunne blitt skadet, og er glad det ikke skjedde. Det er bare for ekstremt.

Denne saken ble første gang publisert 02/09 2016.

Les også