Prissjekk på snus: Så mye koster det deg å snuse i Norge vs. Sverige

Vi har sjekket pris på snus i butikk, kiosk og hos svenskene.

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Publisert

Vi har plukket ut tre av de vanligste merkene og snusen mange nordmenn putter under leppa, og sjekket hva disse boksene koster i Norge vs. Sverige.

Tre bokser snus i kiosk i Norge: 303 kroner.
Tre bokser snus i Norge i butikk: 268 kroner.
Tre bokser snus i Sverige: 148 kroner.

Vi oppfordrer selvsagt ikke til å begynne å snuse, men hvis du først  snuser, er det mye å spare på å plukke med seg produktet i nabolandet. Og enda mer hvis du slutter helt med snus.

Les også: Ny norsk forskning: Snus er farligere enn antatt

Undersøkelse: - Snus øker risikoen for diabetes

Foto: Stig B. Fiksdal

Bruker mer penger på snus enn man tror?

Side2 har gjennomført en undersøkelse om snusvaner blant unge. Her kommer det blant annet fram at mange begynner å snuse ved en tilfeldighet - og det er smakstilsatt snus som gjelder.

På bakgrunn av snusvanene, sjekket vi også hvor mye penger unge kvinner og menn bruker på snus i måneden. Flere kvinner enn menn bruker opptil 3000 kroner i måneden på snus.

- Mange snuser en boks om dagen, og når dette koster 88 kroner på butikken vil dette koste rundt 32.120 kroner i året. Så har vi alle «festsnuserne» som kjøper en boks med snus til festlige og sosiale lag. Dersom man kjøper en boks annenhver lørdag havner man på 2.288 kroner i forbruk i året. Dette er penger som mange ikke tenker over, men som er med på å påvirke det totale forbruksmønsteret ditt, sier finansrådgiver Hanna Folkvord i DNB.

Bakgrunn: - Skremmende at unge ikke vet hvor mye penger de bruker på snus

Prissjekk på snus

Om prissjekken: Vi har sjekket pris på snus i Strömstad, mot tilfeldig butikk i Oslo sentrum og kiosk, i uke 26. Vi har valgt tre merker som er blant de «vanligste» snusmerkene unge bruker i dag.

Kiosk Norge
Göteborgs Rapé: 101 kroner
Skruf: 101 kroner
General White: 101 kroner
= 303 kroner

Butikk Norge
Göteborgs Rapé: 89,40 kroner
Skruf: 88,90 kroner
General White: 89,40 kroner= 267, 70 kroner

Nordbyen, Strömstad, Sverige
Göteborgs Rapé: 49, 49 kroner
Skruf: 49, 49 kroner
General White: 49, 49 kroner
= 148, 48 kroner

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 29/06 2017.

Les også