Ny studie: Én av fire menn mener de har PMS

Men forskerne er uenige.

Foto: Illustrasjonsbilde (Colourbox)
Publisert

(SIDE2): De fleste kvinner har nok opplevd å ha PMS. De dagene der du føler deg trist, kjempeglad, skikkelig forbanna og helt kald- alt på under en halvtime. Samtidig har du vondt i magen og vil helst ligge på sofaen, men må dessverre møte verden.

Men visste dere at det også finnes menn som mener de har PMS?

26 prosent sa de hadde PMS-symptomer

Én av fire menn opplever nemlig slike symptomer, skriver The Telegraph.

Det viser en studie utført på initiativ fra vouchercloud.co.uk, der 2412 briter (50 prosent menn og 50 prosent kvinner) ble spurt om hadde PMS jevnlig, med symptomer som trøtthet, magekramper og humørsvingninger. 

Mange av mennene sa at de også var sulten konstant og svært irritable. De brukte rundt 1.100 kroner ekstra på mat og snacks i måneden.

26 prosent av de spurte mennene sa de jevnlig hadde disse symptomene. Samtidig sa 58 prosent av deres kvinnelige partnere at de trodde dem. I tillegg oppga 43 prosent av damene at de prøvde å tilby ekstra støtte til kjærestene sine mens de hadde det sånn.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Uenighet blant forskere

Jed Diamond har forsket på det han selv kaller for «man period» (altså mensen for menn), og har skrevet bøkene «Male Menopause» and «The Irritable Male Syndrome».

- Menn har en rekke hormonelle sykluser og disse påvirker nivået av energi, sinne, sexlyst og irritabilitet, skriver Diamnod i boken «The Irritable Male Syndrome».

I motsetning til hva mange tror, mener Diamond at menn ofte blir voldelige når testostoron-nivået går ned. Da blir mange irritable og deprimerte, forklarer Diamond.

Psykoterapeut Dr. Gregory Jantz mener derimot at menn bare er dramatiske.

- For kvinner er PMS en del av livet som man må takle, fastslår Jantz.

For menn, derimot, er  disse ymptomene bare tegn på en midlivskrise, tror Jantz.

- Ideen om at menn kan ha PMS har vi hørt snakk om i et par år, og den har ikke spesielt mye troverdighet blant menn.

LES OGSÅ: Har du en tendens til å overspise?

OG: 9 vitenskapelige grunner til å ha sex ofte

Denne saken ble første gang publisert 24/11 2015.

Les også