Nå er det flere norske enn svenske kvinner som snuser

Store forskjeller mellom Norge og Sverige.

Tall fra Statistisk sentralbyrå og Statistiska centralbyrån viser at det nå er flere norske kvinner som snuser enn svenske. 
Tall fra Statistisk sentralbyrå og Statistiska centralbyrån viser at det nå er flere norske kvinner som snuser enn svenske.  Foto: Side2.no
Publisert

17 prosent av alle norske kvinner mellom 16 og 24 år snuser, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Til sammenligning snuser kun to prosent av svenske kvinner i samme aldersgruppe, ifølge tall fra Statistiska centralbyrån

I alderen 25-34 er forskjellene noe mindre, men samtidig store. 15 prosent av norske kvinner i denne aldersgruppen sier de snuste i 2016, mens tallet blant svenske kvinner er på 6,9 prosent. 

Les også: Derfor begynner unge voksne å snuse

Til sammenligning er det flere svenske kvinner enn norske som røyker. Åtte prosent av svenske kvinner i alderen 16-24 år røykte i 2016, mens kun to prosent av de norske kvinnene sier det samme. 

Les også: Nå er det vanligere å snuse enn å røyke blant unge

Opinion gjorde tidligere i år en undersøkelse på oppdrag fra Swedish Match som tyder på at snus er mer akseptert blant norske kvinner nå enn før. 

I undersøkelsen ble respondentene spurt om de mente snus er mer akseptert nå enn for fem til ti år siden. 56 prosent av kvinnene i undersøkelsen mener ja. 26 prosent mener tilstanden er uendret. 

Les også: Prissjekk på snus: Så mye koster det deg å snuse i Norge vs. Sverige

Og denne: - Skremmende at unge ikke vet hvor mye penger de bruker på snus

Denne saken ble første gang publisert 22/12 2017.

Les også