Test av brødblandinger

Møllerens Godt gammeldags Havrebrød

Havre er naturlig rikt på sunt fett og kostfiber. Det får du her.

TESTET: Dinkost.no har testet 28 typer brødblanding.
TESTET: Dinkost.no har testet 28 typer brødblanding. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Sist oppdatert

Møllerens Godt gammeldags Havrebrød

Merket Grovt på Brødskala'n, og er nøkkelhullsmerket. Skal tilsettes vann og gjær. Inneholder FIBRA fullkornsmel og 23 % havre. Havre inneholder umettet fett, vitamin E og jern, så med 23 % andel totalt, er det mer næring enn det som syns på deklarasjonen. Veldig bra med lite salt!

Innhold per 100 g ferdig brød

Energi, kJ: 1027

Energi, kcal: 243

Protein, g: 8,9

Karbohydrater, g: 42,2

Sukkerarter, g: 1,30

Fett, g: 4,2

Mettet fett, g: 0,6

Kostfiber, g: 6,0

Natrium, g: 0,20

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: hvetemel, FIBRA fullkornshvetemel (19%), havregryn (9%)

Antall tilsetningsstoffer: 5

Antall brød: 2

Produsent: Norgesmøllene AS

Pris, kr: 21,30

Denne saken ble første gang publisert 03/10 2011, og sist oppdatert 23/06 2017.

Les også