Pålegg

Kaviarvalget er viktig for kolesterolet

Sunt, men mye fett.

PÅLEGG: Det som passer å ha på brødskiva for en som er aktv idrettsutøver, passer ikke alltid like godt for en som vil ned i vekt, eller for en med diabetes. DinKost anbefaler pålegg som passer for deg.

PÅLEGG: Det som passer å ha på brødskiva for en som er aktv idrettsutøver, passer ikke alltid like godt for en som vil ned i vekt, eller for en med diabetes. DinKost anbefaler pålegg som passer for deg. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen

Publisert Oppdatert

KaviarMix

Fra emballasjen: Den originale siden 1957.

Næringsinnhold per 100 g vare:

Energi, kcal: 510

Protein, g: 5

Karbohydrat, g: 8

Herav sukkerarter, g: ikke oppgitt

Fett, g: 51

Herav mettet fett, g: ikke oppgitt

Salt, g: ikke oppgitt

Tre hovedingredienser: soyaolje, sukkersaltet og lettrøkt rogn (30 %), vann

Vekt per forpakning: 180

Produsent: Mills

Ca. pris: 33

Passer godt til:

Kaviarmix sies å være mildere enn vanlig kaviar, siden den på en måte er blandet med majones allerede. Dermed passer smaken godt for små barn. Soyaolje er positivt med tanke på kolesterolet, men det er nokså mye av det. Proteinet fra fiskeeggene er sunt og bra, men det er mye lavere innhold enn for eksempel i ost eller skinke.

Passer ikke så godt til:

Rogn inneholder kolesterol, så derfor frarådes personer med høyt kolesterol å spise noen form for kaviar. Det er dessuten mye salt i produktet, noe som ikke er bra for blodtrykket. Fettet er sunt, men det er mye av det og gjør pålegget mindre egnet for folk som passer vekten.

Northland Kaviar

Fra emballasjen: Laget i Sverige.

Næringsinnhold per 100 g vare:

Energi, kcal: 434

Protein, g: 7,5

Karbohydrat, g: 20

Herav sukkerarter, g: ikke oppgitt

Fett, g: 36

Herav mettet fett, g: ikke oppgitt

Salt, g: ikke oppgitt

Tre hovedingredienser: sukkersaltet og røkt rogn (52%), rapsolje, sukker

Vekt per forpakning: 190

Produsent: ICA Norge AS

Ca. pris: 28

Passer godt til:

Dette er en mindre fettrik kaviar laget på sunn rapsolje. Det gjør den skarpere i smaken, men et sunnere valg for alle som er glade i kaviar. Rapsoljen har en nøytral effekt på kolesterolet og passer for deg som gjerne ikke vil øke kolesterolet ditt. Litt sunt protein får du også, men mindre enn i ost eller skinke.

Passer ikke så godt til:

Denne kaviaren inneholder enda mer rogn enn den andre, noe som er dårlig nytt for deg som sliter med høyt kolesterol. Det er i tillegg brukt mye sukker i denne kviaen, sikkert for å runde av smaken. Saltmengden oppgis ikke, men dette er et salt pålegg som ikke er smart for deg med høyt blodtrykk.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag