Go' og Mager Salami

Fra emballasjen: 9 % fett, 25 % protein.

Næringsinnhold per 100 g vare:

Energi, kcal: 181

Protein, g: 25

Karbohydrat, g: 0

Herav sukkerarter, g: ikke oppgitt

Fett, g: 9

Herav mettet fett, g: ikke oppgitt

Salt, g: ikke oppgitt

Tre hovedingredienser: kjøtt av storfe og svin, salt, krydder

Vekt per forpakning: 130

Produsent: Nortura SA

Ca. pris: 45

Passer godt til:

Her er det brukt 125 g kjøtt per 100 g salami, og kjøttstykkene som er valgt, er nok magrere enn i den vanlige salamien. Dermed får du enda høyere proteininnhold av super kvalitet. Lite fett er godt nytt for barn, unge og voksne som ønsker et sunt hjerte- og karsystem. Bra valg for diabetikere og slankere også. Passer for cøliakere, melkeallergikere og laktoseintolerante.

Passer ikke så godt til:

Vegetarianere og visse religiøse grupperinger er ikke mplgruppen for dette produktet. Skal du ha saltfattig kost, kan det også bety at dette pålegget ikke er noe for deg.

Kryddersalami

Fra emballasjen: Lokal spesialitet fra Helgeroa.

Næringsinnhold per 100 g vare:

Energi, kcal: 189

Protein, g: 22,5

Karbohydrat, g: 0

Herav sukkerarter, g: ikke oppgitt

Fett, g: 38

Herav mettet fett, g: ikke oppgitt

Salt, g: ikke oppgitt

Tre hovedingredienser: kjøtt av storfe og svin, spekk, salt

Vekt per forpakning: 90

Produsent: Bjerke AS

Ca. pris: 35

Passer godt til:

Det går med mer enn 130 g kjøtt til 100 g salami, noe som forklarer det høye protein-innholdet. Dette er bra protein som kan være noe for en som trener mye av både utholdenhet og styrke. Den er ikke tilsatt melk eller gultenholdig mel og passer dermed for cøliakere, melkeallergikere og laktoseintolerante.

Passer ikke så godt til:

Helfet salami bringer med seg masser av mettet fett, av den typen vi veldig gjerne skal spise mindre av. Saltmengden er ikke bra for blodtrykket, og vi bør også velge vekk rødt kjøtt oftere, mener helsemyndighetene. Dermed er dette råd som gjelder oss alle.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Her er det sunneste salamivalget

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!