Hva betyr poengene?

Kjøttdeigene har fått terningkast mellom 1 og 6, der 6 er et svært godt valg innen kjøttdeig mens 1 er et svært dårlig valg innen kjøttdeig.

Men en kjøttdeig med terningkast 6 er fortsatt et litt mindre sunt alternativ enn en karbonadedeig.

Hver av de 9 kjøttdeigene med komplette næringsverdier er gitt poeng mellom 1 og 9 for innhold av energi (9 for minst, 1 for mest), proteiner (1 for minst, 9 for mest), fett (1 for mest, 9 for minst), mengde salt (1 for mest, 9 for minst) og andel kjøtt i ferdig produkt (1 for minst, 9 for mest) per 100 g.

Summen for ett produkt kan da maksimalt bli 45 poeng.

Produktene i testen varierte mellom 11 og 45 poeng, og dette er gjort om til terningkast.

Smaken er ikke vurdert - dette er en ren ernæringsvurdering ut fra det som oppgis på emballasjen.

Produktene er kjøpt inn lørdag 1.10.2011 ved besøk på Meny på Brobekk, Rema 1000 og Rimi på Bjerke, Coop OBS! på Løren og Ica på Hovseter. Alle tilgjengelige kjøttdeiger av storfe, samt familiedeiger av storfe og svin som fantes i ferskvaredisken ble kjøpt inn.

Rema 1000 Kjøttdeig

Merket med norsk flagg og "norsk råvare". Merket med at andel bindevevsprotein (altså protein av dårlig kvalitet) er mindre enn 17 %. Av hva- av de 18 %, eller av totalen? Det er stor forskjell på dette! Testens nest laveste innhold av kalorier - og det uten at det er tilsatt vann til produktet!

Innhold per 100 g

Energi, kJ: 793

Energi, kcal: 190

Protein, g: 18,0

Karbohydrater, g: 0,0

Fett, g: 14,0

Mengde salt, %: ikke oppgitt

Andel kjøtt, %: ikke oppgitt

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: storfekjøtt, salt

Hvor kommer kjøttet fra: Norge

Vekt, g: 700

Produsent: Nordfjord Kjøtt AS

Pris, kr: 46,20

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Nordfjord Kjøtt AS
Pris 46,20

Konklusjon

Lite kalorier sender Remas kjøttdeig inn over middels.

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!