For at et brød skal komme i ekstra grovt-kategorien må det inneholde mellom 75 og 100 % sammalt mel og hele korn. De ekstra grove brødene inneholder altså generelt mer fiber enn de mindre grove variantene.

Det er fint å bruke grovhetsskalaen, men ta også en titt på grovhetsprosenten i brødet. Grovhetsprosenten forteller deg hvor stor andel grovt mel og hele korn det er i brødet.

Slik ble testen utført

Brødene under er rangert ut fra verdiene i næringsdeklarasjonen, og vurdert per 100 gram. Det er gitt flest poeng for mest protein, minst karbohydrater, minst energi, mest kostfiber, minst salt og høyest grovhetsprosent.

Det er kun næringsinnholdet som er vurdert i denne testen, så smaken er det opp til deg å vurdere.

Ernæringsveileder Iren Vagstad Ellingsen står for vurderingene.

Her finner du oversikten med brød fra alle butikkene.

Brødene under er kjøpt inn hos Rema 1000:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!