For at et brød skal komme i ekstra grovt-kategorien må det inneholde mellom 75 og 100 % sammalt mel og hele korn. De ekstra grove brødene inneholder altså generelt mer fiber enn de mindre grove variantene.

Det er fint å bruke grovhetsskalaen, men ta også en titt på grovhetsprosenten i brødet. Grovhetsprosenten forteller deg hvor stor andel grovt mel og hele korn det er i brødet.

Slik ble testen utført

Brødene under er rangert ut fra verdiene i næringsdeklarasjonen, og vurdert per 100 gram. Det er gitt flest poeng for mest protein, minst karbohydrater, minst energi, mest kostfiber, minst salt og høyest grovhetsprosent. Det er kun næringsinnholdet som er vurdert i denne testen, så smaken er det opp til deg å vurdere.

Ernæringsveileder Iren Vagstad Ellingsen står for vurderingene.

Her finner du oversikten med brød fra alle butikkene.

Brødene under er kjøpt inn hos er ICA.

Les hele saken

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!