Stoffet SRT1720 brenner fett

Nytt slankemiddel kan være oppdaget

Forskere har oppdaget et stoff som lurer kroppen til å kvitte seg med fettet du spiser.

FETTET BRENNER: Et nytt stoff skal få fettet til å renne av, selv uten aktivitet. Skal alle sofagrisers drøm gå i oppfyllelse?

FETTET BRENNER: Et nytt stoff skal få fettet til å renne av, selv uten aktivitet. Skal alle sofagrisers drøm gå i oppfyllelse? Foto: FOTO: crestock

Publisert Oppdatert

Det høres nesten for godt ut til å være sant.

Forskere har funnet et middel som lurer kroppen til å brenne fett, når du spiser fettrik mat, skriver Daily Mail og BBC News.

Det nye stoffet, SRT1720, utnytter kvalitetene til det naturlige stoffet resveratrol, som er en av ingrediensene i rødvin. Den høyeste konsentrasjonen av resveratrol er å finne i drueskall, og stoffet har vist seg å ha en rekke helsebringende effekter.

Det finnes allerede en pille som inneholder resveratrol i konsentrert form. Stoffet SRT1720 skal være enda kraftigere.

Les også: Mett med rett fett

Hindrer vektoppgang

SRT1720 er fremstilt av kjemiske stoffer som påvirker kroppen på lignende måte som resveratrol. Både resveratrol og det nye middelet trigger et protein kalt SIRT1, som spiller en nøkkelrolle i reguleringen av kroppens energilager.

Det nye stoffet hindrer vektoppgang, og beskytter også mot diabetes, ifølge forskerne ved Louis Pasteur University i Frankrike.

Fete mus

Forsøkene ble gjort på mus. De fikk middelet i 10 uker mens de gikk på en diett med høyt fettinnhold. Forskerne fant at en lav dose med SRT1720 delvis hindret musene i å gå opp i vekt.

Ved høyere doser var musene totalt beskyttet mot vektoppgang. Når de ble tvunget til å trene, ytet de også mye bedre enn hva en fettholdig diett skulle tilsi.

Les også: Hva er en sunn vekt?

Stoffet venner metabolismen til å brenne fett ved et høyt energiinntak, noe som normalt skjer når energiinntaket er lavt. Kroppen brenner altså fett, selv når man har inntatt tilstrekkelig mat på forhånd.

Musene fikk også en bedre blodsukkertoleranse og insulinsensitivitet, noe som er viktig for å unngå diabetes.

Trengs mer forskning

Musene viste ingen tegn til bivirkninger, viser studien, som er publisert i journalen Cell Metabolism. Forskerne sier imidlertid at nye studier er nødvendig for å teste stoffets sikkerhet og effektivitet.

Medisinen kan tidligst være på markedet om sju år.

Britiske helseeksperter sier til Daily Mail og BBC at nye legemidler mot fedme er nødvendig, men bør kombineres med en sunn diett og endringer i livsstilen.

Av fedmepiller på det norske markedet i dag, finnes Acomplia, Xenical og Reducil. Alle disse er reseptbelagt. Ny forskning viser at medisinen tesofensine har vist seg å være svært effektiv.

Les også:

Tjukk av tjukke venner

Kjæresten irriterer deg mest

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning