I samarbeid med slankeklubben Vektkonsulentene, gir vi deg tre oppskrifter på sunn middag. En med fisk, en med kjøtt - og en vegetarrett.

Hva med fiskekaker med brokkoli, wok med svin, eller en mettende omelett med sopp og spinat?

Fiskekaker med brokkoli

Oppskriften gir 469 kcal

Du trenger:

145 g torsk

25 g løk, rå

salt

pepper, hvit

10 g margarin 70% for steking / baking

25 g sylteagurker

5 g majones

½ tsk karri, pulver

200 g brokkoli, rå

100 g potet

50 g matyoghurt

Slik gjør du:

Kok potetene møre, hell av vannet og mos potetene sammen med yoghurten.

Ha fisk, løk, salt og pepper i en minihakker og kjør det til farse. Form farsen til kaker og stek i varm olje i panne til de er gylne og gjennomstekte.

Hakk sylteagurkene grovt og bland dem sammen med majonesen. Smak til med karry og salt.

Ha brokkolibuketter i en skål, hell kokende vann over, vent i 2 minutter før du heller av vannet.

Server fiskekakene remulade og brokkoli.

Tips: Ha reker, chili og dill i fiskefarsen, det gir god smak. Lager du dobbel porsjon, så er lunsjen klar til neste dag.

Næringsinnhold:

Protein 43,7 g (37%)

Karbohydrat 38 g (29%)

Fett 17,8 g (34%)

Fiber 8,9 g

Wokgryte med svinekjøtt

WOK: Wokmat er bra mat for deg som vil spise sunt - og kan varieres i det uendelige. © Foto: Klikk.no/Vektkonsulentene.

Oppskriften gir 467 kcal

Du trenger:

145 g svinekjøtt, magert

150 g grønn paprika, rå

75 g løk, rå

2 Fedd hvitløk, rå

1 stk grønn chili (fersk)

75 g sukkererter (mangetout)

5 g olje

10 g østerssaus, oyster sauce

limejuice

salt

pepper, svart

koriander, frisk

75 g ris, kokt

Slik gjør du:

Skjær kjøtt, paprika, løk, hvitløk og chili i biter. La sukkererterne være hele.

Fres kjøttet i oljen i et par minutter i en wok eller stekepanne. Tilsett grønnsakene og stek videre i et par minutter.

Ha i østerssaus og limesaft. Krydre med salt og pepper og dryss koriander over. Server med kokt ris til.

Alt skal stekes på høy varme i kort tid.

Tips: Wokmat er superraskt å lage og kan varieres i det uendelige i valg av grønnsaker og kjøtt.

Næringsinnhold:

Protein 43,6 g (37%)

Karbohydrat 51,5 g (41%)

Fett 11,1 g (21%)

Fiber 6,7 g

Omelett med sopp og spinat

SUNN MIDDAG: Omelett kan også være middag. Både egg og sopp er mettende, og omeletten gir få kalorier. © FOTO: Klikk.no/Vektkonsulentene

Oppskriften gir 245 kcal

Du trenger:

2 stk egg

50 g skyr/kesam

50 g spinat, hakket (fryst)

salt

pepper, svart

1 Fedd hvitløk, rå

100 g sopp, brun

persille

Slik gjør du:

Pisk egg og eggehviter sammen med skyr og tint spinat. Krydre med salt og pepper.

Hell eggemassen i en teflonpanne penslet med et enkelt strøk fettstoff. Stek i noen minutter, til omeletten har satt seg. Ta den ut av pannen og hold den varm.

Rens og skjær hvitløk i tynne skiver og tørrstek dem lett. Rens og hakk sopp og persille og tilsett begge deler - spar litt persille til pynt. Krydre med salt og pepper.

Anrett omeletten med soppfyll og resten av persillen over.

Næringsinnhold:

Protein 24,5 g (40%)

Karbohydrat 9,9 g (15%)

Fett 12,4 g (45%)

Fiber 1,7 g

Vektkonsulentene eies i likhet med Klikk.no av Egmont Publishing.

Les også:

Frokostene som sikrer en sunn start på dagen

Slik unngår du "kantinerumpe"

Forum: - Jeg er sugen på noe godt hele tiden

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!