Tre sunne middagsretter
Tre middager med lite kalorier.

Sunn hverdagsmat som ikke er for komplisert, kan være en utfordring for de som slanker seg, eller for de som bare vil spise litt sunnere.
Denne gangen gir vi deg en vegetarrett, en kjøttrett og en fiskerett. Oppskriftene er hentet fra slankeklubben Vektkonsulentene, som blant annet tilbyr et legegodkjent kostprogram til sine medlemmer.
Vektkonsulentene er opptatt av måltidenes sammensetning, og at du får i deg riktig mengde næringsstoffer. På den måten trives kroppen bedre, og det blir lettere å gå ned i vekt.
Hva med å prøve en av disse sunne rettene til middag i dag?
Kjøtt: Karbonader med tomatsaus
Oppskriften vil gi totalt 411 kcal.
Du trenger:
145 g kalvekjøtt, mager, rå
salt & pepper
1 tsk provencekrydder
100 g purre, rå
100 g paprika, rød
½ hermetisk hakkede tomater
5 g smør
100 g potet, ny (mai-september), rå
Slik gjør du:
Ha kjøttet i en minihakker, eller bruk ferdig karbonadedeig. Form det hakkede kjøttet til to karbonader og krydre dem med salt, pepper og provencekrydder. Stek biffene i stekepanne. Kok potetene.
Snitt purren og skjær paprikaen i strimler. Ha grønnsakene i en gryte med de hakkede tomatene og kok det i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server karbonadene med tomatsaus og poteter med litt smør til.
Næringsinnhold:
Protein: 37,7 g (37%)
Karbohydrat: 38,4 g (34%)
Fett: 13,4 g (29%)
Fiber: 7 g
Forum: - Dere på diett, hva gjør dere når dere er borte?
Fisk: Lakselasagne

Oppskriften vil gi totalt 517 kcal.
Du trenger:
75 g laks
70 g laks, røkt
250 g spinat
1 tsk hvetemel
1 ¼ dl ekstra lett melk
muskatnøtt
salt & pepper
5 g plantemargarin
75 g lasagneplater, kokt vekt
Slik gjør du:
Pisk mel, smør og melk sammen og kok det opp til en saus. Smak til med revet muskat, salt og pepper.
Legg fersk laks, røkelaks, spinat, lasagneplater og bechamelsaus lagvis. Avslutt med spinat og saus på toppen. Lasagnen stekes i ovnen ved 200° i ca 30 minutter.
Røkelaksen gir et fint piff i lasagnen, men du kan fint bruke kun fersk laks.
Næringsinnhold:
Protein: 45,2 g (35%)
Karbohydrat: 35,8 g (26%)
Fett: 22,5 g (39%)
Fiber: 4,9 g
Forum: - La oss lage en liste over slankemat.
Vegetar: Fylte paprika
Oppskriften vil gi totalt 474 kcal.

Du trenger:
2 stk paprika
150 g sellerirot
2 stk egg
50 g matyoghurt
30 g loff eller annet hvitt brød
salt
pepper, svart
½ g estragon (tørket)
5 g smør
50 g babysalat
Slik gjør du:
Del paprikaene og fjern kjernene. Rens rotfrukten og skjær dem i mindre terninger. Kog dem til de er godt møre i ca. 10 min. Hell av vannet og la dem avkjøle litt, før de moses sammen med egg, matyoghurt, brød og krydder.
Fyll mosen i de halve paprikaene og bak i ovnen i ca. 30 min. ved 200°. La en teskje smør smelte over de bakte paprikaene og server en liten, grønn salat til.
Næringsinnhold:
Protein: 26,5 g (22%)
Karbohydrat: 46,4 g (34%)
Fett: 22,8 g (43%)
Fiber: 11,1 g
Vektkonsulentene eies i likhet med Klikk.no av Egmont Publishing.
Les også: