(15 stk.)

2 egg

4 dl kefir

2 dl sukker

220 g hvetemel

60 g byggmel

1 ts bakepulver

½ ts natron

litt smør eller olje

Visp egg, kefir og sukker til jevn blanding.

Tilsett melet, bakepulver og natron. Bland alt sammen til en klumpfri røre. La røren svelle i ca. 30 min. Stek lappene i middelsvarm stekepanne. Bruk en spiseskje til å legge røren i.

Stek til de er lysebrune på kanten. Snu dem og stek på andre siden. Hvis pannen blir tørr under stekingen, ta i litt smør eller olje.

Serveres som de er eller med 1 ss kesam/lettrømme og 1 ts lettsyltetøy eller friske bær.

TIPS!

Lag sunnere syltetøy: Bland bær, friske eller tinte, og slankesukkeret erytrithol.

Til saken: Søtt, men ikke syndig

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!