BUNN:

5 eggehviter

50 g isomalt (nettbutikk www.fibermat.no) eller sukker

200 g havregryn

30 g hvete/spelt-kli

FYLL:

4 eggehviter

8 ss melis

100 g Tine "Ja"-yoghurt med vanilje

200 g Skyr naturell

vaniljeessens etter smak

8 plater gelatin

½ dl vann

TOPPING:

1 pk. gelé

Pisk egg og sukker hvitt. Rør forsiktig inn havregryn og kli. Ha røren i en springform med bakepapir og stek på ca. 200° i 30-45 min.

Pisk eggehviter og melis stivt. Bland sammen yoghurt, skyr og vaniljeessens. Vend forsiktig inn eggehviten i yoghurtblandingen, ikke rør for hard.

Legg gelatinen i kaldt vann i 5 min. Kok opp en halv desiliter vann og smelt de oppbløtte gelatinplatene i det kokende vannet. Avkjøl litt før det tilsettes yoghurtblandingen i en tynn stråle under stadig omrøring. Hell blandingen over bunnen og la kaken stå kaldt til alt er stivnet.

Lag gelé med halv væskemengde. La den bli litt kald (ikke stiv) før du forsiktig heller den over ostemassen. Sett kaldt til geleen har stivnet.

Til saken: Søtt, men ikke syndig

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!