- Datteren min hadde så lyst på vaffel til kveldsmat en kveld. Jeg tenkte: «Hvorfor ikke lage en vaffeloppskrift som både er smart og superenkel å huske, slik at du kan piske den sammen både hjemme og på hytta - uten å ha oppskriften for hånden?»

Det forteller Berit Nordstrand, lege, kognitiv terapeut og mor til seks barn i alderen 8 til 24 år. På bloggen hennes, Beritnordstrand.no, deler hun blant annet sunne oppskrifter som smaker godt.

- Vi fant den aller beste oppskriften, sier hun.

- Vips så har du verdens nydeligste vaffel rik på byggeklosser kroppen har bruk for! Server med gresk yoghurt, honning og litt fruktsalat, tipser Nordstrand.

Kan gjøres gluten- og melkefri

Ønsker du vaffelen gluten- og melkefri?

- Bytt ut emmer/speltmelet med naturlig glutenfrie korn og frø som hirse, bokhvete, mandelmel eller kikertmel, sier Nordstrand.

Hun synes at resultatet blir best når hun lager en blanding av disse melsortene.

- Melken bytter du ut med havremelk. Den lager du selv ved å kjøre sammen 2 desiliter havregryn og 8 desiliter vann i en blender.

Vafler på 1-2-3

Ingredienser:

  • 3 egg
  • 3 ss kokosblomstsukker/honning
  • 3 dl finmalt emmer/økologisk speltmel
  • 3 dl melk
  • 3 ss smør
  • 3 klyper salt

Slik gjør du:

  1. Rør sammen egg og kokosblomstsukker/honning i en bolle.
  2. Smelt smør og ha alle ingrediensene i bollen.
  3. Stek på moderat temperatur i vaffeljernet.

Oppskriften holder til 4 store plater.

- Snill oppskrift

- Denne vaffeloppskriften er fin med næringsrikt urkorn og fri for raffinert sukker, sier ernæringsfysiolog i Sprudlene Sunn, Randi Eidsmo Flesjø.

- Her får du fullverdige proteiner, en rekke vitaminer og minerealer og sunne fettsyrer. Ikke minst er denne oppskriften snill for blodsukkeret, som er en av nøklene til en god helse.

Flesjøs tips til annen sunn kveldssnacks kan være havrekjeks, hjemmelaget godis og rå sjokolade, proteinpannekaker med eplemos og nøttesmør, gresk yoghurt med bær og nøtter, oppskjærte grønnsaker med hjemmelaget dipp, smoothie med frosne bær og grønnsakschips.

Vil du ha de beste sakene våre på epost? Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her.

Vil du heller følge oss på Facebook? Lik oss, da vel!

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!