COLA I KASSEVIS: Det blir mange flasker Coca-Cola om dagen på Jan Kvalheim, hvis han holder seg de gammeldagse kvartliter-flaskene i glass.

COLA I KASSEVIS: Det blir mange flasker Coca-Cola om dagen på Jan Kvalheim, hvis han holder seg de gammeldagse kvartliter-flaskene i glass. © Foto: Scanpix

Sunn mat og drikke har alt å si for toppidrettsstjerner, men ingen regel uten unntak. Jan Kvalheim (47) avslørte i helgens episode av «Mesternes mester» at han er avhengig av Coca-Cola!

- Jeg synes det er fantastisk godt og er veldig avhengig. Hver dag drikker jeg vel mellom to og fire liter, innrømmer den tidligere sandvolleyballstjernen.

Kvalheim, som la idrettskarrieren på hylla etter Sydney-OL i 2000, sverger også til Cola når han er ute med gutta på puben.

- Selv om alle andre bestiller øl, rekker jeg alltid opp hånden og sier «en Cola her». Litt mobbet blir jeg jo, men det driter jeg i, forteller en fornøyd Jan Kvalheim - med en nyåpnet flaske av leskedrikken i hånden.

Les også:

Slik overvinner du sukkersuget

En pils eller to har sine fordeler

Men 47-åringen er ikke den eneste norske kjendisen som er avhengig av brusen med de mange hemmelige ingrediensene. TV 2s sportsanker Davy Wathne (60) inntar ikke mindre enn åtte liter Cola Zero i løpet av dagen.

Fotballkommentator Jahn Ivar «Mini» Jakobsen og håndballspiller Camilla Herrem er også avhengige av den sukkerholdige drikken.

- Det er en utgiftspost og sikkert en helserisiko, men hvis jeg lar være, får jeg abstinenser. Uten jevnlig tilførsel av koffein blir jeg ikke til å være i hus med, sier Davy Wathne til tv2underholdning.no.

Les også:

Hjelper Cola mot fyllesyke?

Hjelper Cola mot magesyke?

Ku-urin - sunnere enn Coca-Cola

Juice - verre for tennene enn Cola

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!