Jenny Mina Rødahl

Dette gir deg glødende hud

Her er grunnen til at du ikke bør slurve med vitaminene og mineralene.

Du blir hva du spiser, eller hva?

Det sies at visse matvarer gjør godt både innvendig og utvendig. På samme måte som at junkfood kan være med på å skape urenheter og gusten hud.

Sunn livsstil

- Livsstilen din påvirker huden. Og her er det snakk om hva slags livsstil du har. Det er ikke slik at om du mangler litt glød, så kan du spise grønnsaker i et par dager for å rette på dette. Men det er helt sikkert at en sunn livsstil er positivt for huden, sier hudpleier Anne Kathrine Hansen.

- Vi som jobber med hud hver dag ser at det henger sammen, forteller hun.

- Når vi spiser sunn mat forsyner kroppen de viktige indre organene med næring først. Blir det noe igjen, kan huden dra nytte av dette. Det sier noe om at det ikke er til stor hjelp med en avokado en gang i måneden, men det er en generell sunn livsstil som må til.

Hansens beste råd for en fin hy er sunn mat, mye vann, trening og god søvn.

Dropp sukkeret

Verstingene for huden er junkfood, sukker og for mye koffein, ifølge hudpleier Hansen.

- Et hudvennlig kosthold bør bestå av proteiner, vitaminer, antioksidanter og omega, mener hun.

- Spis gjerne lyst kjøtt, grønnsaker som gulrøtter, brokkoli, avokado og artisjokk. Reduser inntaket av brød, pasta og poteter og fyll heller på med mer grønnsaker.

Matvarene som gir deg glød i høstmørket

Nedenfor har ernæringsfysiolog cand. scient i Bama, Gunn Helen Arsky, listet opp ni matvarer som kan gi deg ekstra glød.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!