Gladnyheter for voffsen: Lege mener den trygt kan få ligge i senga

Du kan til og med kysse den på munnen om du vil.

Publisert

(SIDE2): Lege og professor Agnes Wold gjester fredag kveld Skavlan, og har gode nyheter til alle de hundeeierne som liker å la hunden sove i sengen - det kan du nemlig helt fint la den gjøre, mener hun.

Kan helt fint la den ligge i sengen

Det var tidligere i vinter at spesialdyrlege for hudsykdommer hos hund og katt Lene Boysen gikk ut og advarte mot å la kjæledyret i sengen. Ifølge Boysen kan du nemlig bli smittet med blant annet ringorm, skabb, lopper og andre bakterier, som E.Coli.

Men Wold er ikke enig.

- Hvorfor skulle man ellers ha hund, om man ikke skal ha den i sengen? Spør hun.

Foto: NRK

Wold er for øvrig en kjent debattant i Sverige. Det er ikke lenge siden hun uttalte at kvinner ikke skal drikke alkohol når de ammer, er 100 prosent moralisme.

Hver sin art har hver sine infeksjoner

Agnes Wold, som er professor i bakteriologi, forklarer at hunder har sine infeksjoner, og mennesker har sine, og at det er sjeldent at en infeksjon beveger seg fra hund til menneske.

- Bakterier og virus er spesifikke for hvert dyr. Majoriteten av alle infeksjoner holder seg innen hver art, sier hun.

Foto: Colourbox

- Dette rådet er bare et påfunn, sier hun.

- Kan jeg kysse hunden?, spør Skavlan.

- Ja, det er klart. Hva skal man ellers med hund?

Gode eller dårlige nyheter?

Dette betyr at de parene som kanskje var uenige om å ha hunden i senga, og som etter advarselen bestemte seg for å ikke gjøre det, må revurdere. Altså er dette gode eller dårlige nyheter, alt ettersom.

Om du har problemer med å overtale den som ikke vil ha hunden i senga, kan du kanskje lokke med at hunden deres elsker dere fem ganger høyere enn katten deres. Forskere har funnet at hunder utskiller et høyt nivå av kjærlighetshormonet oksytocin - noe som betyr at hunder virkelig bryr seg om eierne sine.

Foto: Colourbox

Sjansen er stor for at du er like glad i hunden din, som den er i deg - kanskje er du en av de hundeeierne som liker hunden bedre enn partneren sin?

Om du er glad i hunden din bør du sjekke denne lista over matvarer veterinæren ber deg om å aldri gi hunden din. Det kan nemlig være skadelig for den.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 05/02 2016.

Les også