Fire digge oppskrifter på smoothiebowls

I sommer skal vi fråtse i smoothiebowls! Ikke bare er bowlsene proppfulle av gode næringsstoffer, det smaker superdigg, samtidig som det ser skikkelig fresht ut.

Foto: Nora Angeltveit (Det Nye)
Publisert
BLI ABONNENT: Få åtte utgaver og fin gave til kun 279 kroner.
BLI ABONNENT: Få åtte utgaver og fin gave til kun 279 kroner.

Her deler Nora og Hanna sine topp fire favorittoppskrifter på smoothiebowls. Husk at hver oppskrift kan varieres i det uendelige - Det skal godt gjøres å feile her! 

Om du ønsker en mer mettende variant, kan du alltids tilsette ingredienser som havregryn og melk. Noen foretrekker også smoothie med egg. Prøv deg frem, og fin din favoritt.

Les også: Fem digge måltider til dagen derpå

Og denne: 5 tips til hvordan du kan spise billig og godt i studietiden

Sjokkosjokk

Antall porsjoner: 1 stor skål

Du trenger:

Base:

2 ss peanøttsmør (helst den økologiske typen!)

2 frosne bananer

1 ss kakaopulver

1 dl mandelmelk (prøv deg frem til du har ønsket tykkelse)

Foto: Nora Angeltveit (Det Nye)

Topping:

Usaltede peanøtter

Hakket mørk sjokolade

Bananskiver

Kokosmasse

Slik gjør du:

Kjør alle ingrediensene i en blender til ønsket tykkelse. Hell over i en skål, og dander toppingen som ønsket!

Tropisk drøm

Antall porsjoner: 1 stor skål

Du trenger:

Base:

En halv frossen mango

En halv frossen ananas

En frossen banan

Ca 1 dl eplejuice

2 ss yoghurt naturell (kan sløyfes)

Foto: Nora Angeltveit (Det Nye)

Topping:

Ferske blåbær

Granola

Pasjonsfrukt

Granateple

Slik gjør du:

Kjør alle ingrediensene i en blender til ønsket tykkelse. Hell over i en skål, og dander toppingen som ønsket!

Grønn glede

Antall porsjoner: 1 stor skål

Du trenger:

Base:

75 gram frossen grønnkål

 

75 gram frossen mango

75 gram frossen ananas

En stor neve fersk spinat

Saften fra en lime

Eplejuice

Foto: Nora Angeltveit (Det Nye)

Topping:

Epleskiver

Limeskiver (skvis disse over bowlen før den inntas!)

Friske jordbær

Gojibær

Granateple

Kokosskiver

Slik gjør du:

Kjør alle ingrediensene i en blender til ønsket tykkelse. Hell over i en skål, og dander toppingen som ønsket!

På bærtur

Antall porsjoner: 1 stor skål

Du trenger:

Base:

2 frosne bananer

200 gram frosne blåbær

2 dl biola med blåbærsmak

Noen blader med frisk mynte

Foto: Nora Angeltveit (Det Nye)

Topping:

Mangoskiver

Kokosmasse

Friske blåbær

Granola

Slik gjør du:

Kjør alle ingrediensene i en blender til ønsket tykkelse. Hell over i en skål, og dander toppingen som ønsket!

Denne saken ble første gang publisert 10/06 2018.

Les også