Kristin Halvorsen legger i dag frem statsbudsjettet for 2009, og et av tiltakene er å spytte inn 180 ekstra millioner kroner for å skape 1000 nye sykehjemsplasser og omsorgsboliger.

Til sammen vil det bli brukt 280 millioner kroner til dette formålet i 2009.

- Forventet mer

Forventningene og kravene fra opposisjonen var store før statsbudsjettet ble lagt fram klokken 10 i dag.

- Jeg forventer øremerkede midler til både rusavhengige og innenfor eldreomsorgen, og flere tusen nye sykehjemsplasser, uttalte Harald Nesvik (Frp) til VG Nett før tallene ble presentert.

Dagaktiviteter for demente

Regjeringen mener også at kommunenes frie inntekter skal gjøre det mulig å bygge opp dagaktivitetstilbudet for demente fra 2009.

- I 2009 ber vi kommunene spesielt om å sette fart i utbyggingen av dagaktivitetstilbud til personer med demens, slik det er lagt til rette for i kommuneøkonomiopplegget, sier helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Regjeringen anslår at det i perioden 2008-2015 er behov for ytterligere 12.000 årsverk i omsorgstjenesten, med større faglig bredde og høy andel fagutdanning.

Se pressemeldingen her.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Boligrenta

- Renta skal ned

Det er en skråsikker finansminister som legger frem årets statsbudsjett.