Line Fredheim Storvik

Mer permisjon til pappa

Alle som blir fedre fra neste sommer, får mer tid sammen med småen.

Kristin Halvorsen var ikke i tvil da hun uttalte seg til Dagbladet i dag tidlig om statsbudsjettet. Det ville legge til rette for lavere rente. Men foreløpig har hun ikke sagt noe om hvordan budsjettet skal bidra til dette, og heller ikke når det vil skje. Nervøse boligeiere med redsel for at stigende boligrente skal pulverisere privatøkonomien, må nok derfor smøre seg med tålmodighet.

LES OGSÅ: -Ingen grunn til panikk

Vær din egen finansminister

Men frem til renten virkelig begynner å gå ned, kan man opptre som sin egen finansminister. Start for eksempel med å flytte boliglånet over til den banken som gir den laveste renten. Her finner du en liste over de rimeligste bankene. Du kan også vurdere å bruke såkalte låneagenter.

Et annet grep du kan ta, er å gå gjennom økonomien din og sette opp ditt eget statsbudsjett, slik at du kan avdekke muligheter for å gjøre privatøkonomien din romsligere. Klikk har tidligere skrevet om hvordan du kan gjøre gjeldsbyrden lettere å bære. Få tips her.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!