Nettmøte om svineinfluensa

– Vaksine tidligst klar til høsten

Vår ekspert, Miklos Degre, svarte om svineinfluensaen.

TAMIFLU INGEN VAKSINE: Les hvorfor i nettmøte med Miklos Degre.

TAMIFLU INGEN VAKSINE: Les hvorfor i nettmøte med Miklos Degre. Foto: Foto: AP

Publisert Oppdatert

- Vi vet fortsatt ikke hvordan utviklingen blir. Samtidig med at helseministeren synes å avblåse det hele oppgraderer Verdens Helseorganisasjon (WHO) pandemifaren, skriver Miklos Degre i nettmøte med leserne.

Les hele nettmøtet om svineinfluensa her.

Tar måneder å utvikle

Verdens helseorganisasjon (WHO) hadde mandag registrert 1.085 bekreftede smittetilfeller av svineinfluensa på verdensbasis. En vaksine kan fortsatt være flere måneder frem i tid.

- Selv med moderne teknologi tar det noen måneder å utvikle en vaksine. Vaksinen skal da også utprøves, både for effekt og for bivirkninger, og produseres i store mengder. Det blir neppe tilgjengelig før til høsten, skriver Degre.

Les også:

Munnbind kan gi økt smittefare

Følg svineinfluensaen på nett

Lenkene du trenger om influensa A, svineinfluensa

Kan man reise til USA?

Flere av leserne lurer på om det er bestemte områder man bør holde seg unna, som Mexico og USA, der det har vært flest tilfeller av svineinfluensa.

- Jeg reiser til Orlando 17. mai. Jeg har sett at det er registrert et par smittetilfeller der, men hvor stor er egentlig faren for å bli smittet. Jeg skal mellomlande i New York, og der er det visst mange tilfeller, skriver Pål André.

- Jeg tror, slik situasjonen beskrives fra USA idag, at spredningen er meget moderat. Sjansen for å bli smittet er ganske beskjeden, selv om det ikke er null. Det foreligger ingen reiserestriksjon, eller anbefalinger om ikke å reise til Florida. Det er noe flere tilfeller i New York, men jeg synes det skal mye til at du vil bli smittet under en kort gjennomreise, skriver legen.

Tamiflu og vaksine ikke det samme

Miklos Degre understreker også i et av innleggene av tamiflu og vaksine er to helt forskjellige ting. Les forklaringen her.

Les mer på:

Klikk Helse

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning