Dette kan sexdrømmene dine bety

Ta det med ro - du er ikke gæren bare fordi du har sexdrømmer om eksen din.

Foto: iStock
Publisert

Å drømme om sex er ganske vanlig. Kanskje har du drømt om noen du kjenner, eksen din eller kanskje en tilfeldig person du så på bussen. 

Ifølge Psychology Today har ikke personene du har sexdrømmer om nødvendigvis noe å gjøre med personer du faktisk vil ligge med i virkeligheten. 

Dette kan sexdrømmene bety

I et blogginnlegg på nettsiden har forfatter, parterapeut og professor Robert Taibbi forklart hva ulike sexdrømmer kan bety. 

Drømmer du om sex, men det ikke er sexen du husker best når du våkner, men heller nærheten, forspillet og den romantiske middagen, kan drømmen være en indikator på hvordan du vil bli behandlet. Kanskje du vil at folk skal være snille, omtenksomme og ærlige med deg. 

Drømmer du om eksen din, kan det ha med å gjøre at en eventuell ny person du dater eller er i ferd med å bli sammen med, trigger de samme nevrologiske mønstrene i hjernen og tar deg tilbake til fortiden. 

- Over tid, når du får nye opplevelser og minner, vil drømmene dine justeres, sier Taibbi. 

Drømmer du om sex med en fremmed, kan det bety at de fysiske behovene dine ikke blir dekket. 

Les også: 11 ting som påvirker drømmene dine

Hvis du ikke blir kvitt drømmene om eksen

Har du drømmer om en tidligere partner som ikke forsvinner, og som dreier seg rundt de samme temaene, råder Taibbi til å forsøke å få closure. 

- Prøv å skrive et brev eller en mail til eksen din, som du ikke sender, men som hjelper deg å få alt det du aldri sa til dem ut av hodet. Eller, hvis du er veldig modig - ta kontakt og avtal en tid å ringes på eller et møte ansikt-til-ansikt, sier han. 

Målet er ikke å åpne gamle sår, men å helt enkelt si det du aldri fikk sagt. 

Les også: Dette betyr drømmene dine

Og denne: Forskere har klart å «ta opp» drømmer

Vil du ha de beste sakene fra Side2 direkte på Messenger? Meld deg på her! 

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Denne saken ble første gang publisert 18/03 2017.

Les også