Dette kan fargen på snørret fortelle om helsa di

Gult, grønt, rødt eller sort?

FRISK ELLER SYK? Normale, friske mennesker har en klar snørrfarge.
FRISK ELLER SYK? Normale, friske mennesker har en klar snørrfarge. Foto: (Colourbox)
Publisert

(SIDE2): Joda, snørrfarge kan gi en pekepinn på hvordan det står til med kroppen og immunforsvaret. 

Ulike farger har ulik betydning

Tidligere har Side2 skrevet om at fargen på urinen din kan fortelle mye om kroppens helsetilstand. 

Denne gangen handler det om fargen på snørr. Cleveland Clinic i USA har nemlig laget en fargeskala for snørr som de hevder kan gi gode hint på hvordan kroppen din egentlig har det, skriver Daily Mail.

For selv om de fleste kanskje ikke synes det er så innmari fristende å sjekke hvordan resultatet er etter å ha snytt seg, så kan dette altså fortelle mye om kroppens helsetilstand, hevder legene ved klinikken.

Klar farge

Dette indikerer at alt er normalt og du er frisk.

Hvitt

Opplever du at snørret får en mer hvitaktig farge kan dette være et tegn på begynnelsen av en infeksjon eller forkjølelse.

FARGESKALA om snørr laget av amerikansk helseklinikk.
FARGESKALA om snørr laget av amerikansk helseklinikk. Foto: (Cleveland Clinic)

Gult

Du har en infeksjon eller være forkjølet som forverres.

Grønt

Nå kjemper immunforsvaret ditt for at du skal bli frisk. Snørret er nå fullt av blant annet døde hvite blodlegemer. Hvis grønnfargen ikke forsvinner etter 12 dager bør du oppsøke lege. Det kan være at du har fått bihulebetennelse, og har du i tillegg feber eller er kvalm bør du ta deg en tur til doktoren så fort som mulig.

Rosa eller rødt

Dette er blod. Av en eller annen grunn har vevet i nesa di blitt ødelagt, kanskje det er tørt, irritert eller på en eller annen måte blitt skadet.

Brunt

Dette kan også være (størknet) blod, men det kan også være noe som har kommet opp i nesa som for eksempel skitt, snus eller lignende.

Sort

Hvis du ikke røyker eller tar ulovlige stoffer, så kan svart snørr tyde på at noe er alvorlig galt. Dette kan være et tegn på at man har problemer med immunforsvaret og du bør derfor reise til lege for nærmere undersøkelse. 

Denne saken ble første gang publisert 06/06 2015.

Les også