De fem vanligste sex-leketøyene

Årlig tjener sexleketøysindustrien rundt 150 milliarder. En helsegevinst er det også.

Vibrator er alltid en vinner.
Vibrator er alltid en vinner. Foto: Istock
Publisert

(SIDE2): Leketøy og hjelpemidler for å øke den seksuelle nytelsen er ingen moderne oppfinnelse. Det som trolig er den eldste dildoen som er funnet, dateres 28.000 år tilbake. Men materiale og teknologi er blitt utviklet, heldigvis.

Slike hjelpemidler er ikke, som enkelte tror, kun brukt av de single. Rundt en av fire opplyser at de har sexleketøy som en del av samspillet med partneren. Og vi bruker penger på det: Årlig tjener sexleketøysindustrien rundt 150 milliarder.

En helsegevinst er det også – kvinner rapporterer om større nytelse, mens menn som har jevnlig sex reduserer risikoen for hjertelidelser, slag og diabetes.

Men hva er de fem vanligste leketøyene vi benytter oss av? Howstuffworks har undersøkt, og her er listen:

5. Håndjern

Bind for øynene eller håndjern. Billig og enkelt, og kan praktiseres de fleste steder. Rundt 20 prosent av de spurte har ved en eller flere anledninger blitt bundet eller bundet fast eller for.

ROSA og glitrende?
ROSA og glitrende? Foto: AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO

4. Sjømannsbrud

Jepp, en falsk vagina. Enten i form av den oppblåsbare (stort sett humoristisk brukte), eller en mer praktisk type som flesh light. For de som liker det mer kreativt, finnes det selvsagt alt fra munn-etterligninger til romvesen-ører formet som en anus.

LES også: Eksperter advarer mot sexrobot

3. Penisringer

Enten fordi man trenger hjelp eller fordi man vil holde ut lenger – eller man liker følelsen. Poenget er uansett å sørge for at blodet samles og holdes i penis, og den dermed er hard. (Men ikke bruk den for lenge av gangen, det kan være uheldig.)

Les mer: Slik tror ekspertene sex kommer til å bli i framtiden

2. Vibrator

De kommer i de fleste materialer, størrelser og en rekke utforminger for å sørge for forskjellige former for stimuli – klitoris, vaginalt eller analt, for eksempel. Hvem husker ikke «The rabbit», kjent fra Sex og Singelliv-serien?

1. Dildo

Forløperen til vibratoren, på mange måter. Stort sett formet som en penis, og fungerer i motsetning til den batteri- eller strømledningdrevne vibratoren, manuelt. Materiale og farge og størrelse er igjen i alle varianter. Noen er blant annet ment for vaginalt og g-punktsstimuli, andre analt.

Utformingen av sexleketøy er altså mangfoldig - og de er ikke alltid like lette å kjenne igjen. Dersom du tror du har full oversikt, så kan du teste deg selv her: Er det en sexleke eller hundeleke?

Denne saken ble første gang publisert 25/12 2015.

Les også