Céline Dion er satt ut av spill av sjelden sykdom

– Dessverre påvirker spasmene alle aspektene av livet mitt

Céline Dion måtte avlyse alle konserter for å ta vare på helsen. Gullstrupen håper hun én dag kan reise på turné og møte fansen igjen.

<b>TØFF TID:</b> Først utsatte Céline Dion en rekke konserter. Senere valgte hun å avlyse resten av verdensturneen for å fokusere på helsen.
TØFF TID: Først utsatte Céline Dion en rekke konserter. Senere valgte hun å avlyse resten av verdensturneen for å fokusere på helsen. Foto: Kevin Winter
Publisert

I desember i fjor valgte Céline Dion (55) å utsette en rekke konserter fra 2023 til 2024. De to september-konsertene i Telenor Arena ble fortsatt stående.

I mai ble imidlertid absolutt alle konsertene på Courage World Tour avlyst. Grunnen er at artisten sliter med store helseproblemer.

Autoimmunt stivhetssyndrom

I en Instagram-video i desember fortalte hun at hun har fått den sjeldne diagnosen Stiff person syndrome, som ofte blir kalt autoimmunt stivhetssyndrom på norsk.

– Dessverre påvirker spasmene alle aspektene av livet mitt. Noen ganger forårsaker de vanskeligheter når jeg går og lar meg ikke bruke stemmebåndene mine til å synge slik jeg er vant til.

Hun fortalte at hun var svært lei seg for å utsette de oppsatte konsertene.

– Jeg savner dere så mye. Jeg savner å se dere alle sammen når jeg står på scenen og opptrer for dere. Jeg gir alltid 100 prosent i showene mine, men tilstanden min nå tillater meg ikke å gi dere det akkurat nå, sa hun i videoen.

Les også: Tina Turner er død: – Jeg har hatt et forferdelig liv

Kansellerer turnéen

I slutten av mai kom gullstrupen med en ny oppdatering om at hele Courage World Tour måtte kanselleres.

– Jeg er så lei meg for å skuffe dere nok en gang. Jeg jobber virkelig hardt for å bygge opp styrken min igjen, men å dra på turné kan være veldig vanskelig selv når du er 100 prosent. Det er ikke rettferdig overfor dere å fortsette å utsette konsertene, skrev hun.

– Selv om det knuser hjertet mitt, er det best at vi avlyser alt nå inntil jeg er klar for å komme tilbake på scenen igjen. Jeg vil at dere skal vite at jeg ikke gir opp, og jeg kan ikke vente med å møte dere igjen.

<b>PÅ SCENEN:</b> Céline er svært lei seg for å skuffe fansen og forteller at hun vil kjempe for å komme tilbake på scenen igjen.
PÅ SCENEN: Céline er svært lei seg for å skuffe fansen og forteller at hun vil kjempe for å komme tilbake på scenen igjen. Foto: VALERY HACHE

En kilde tett på superstjernen har snakket med CNN.

– Hun har store smerter. Hun gjør fysikalsk trening hver dag.

Les også: (+) Jeg fikk en diagnose jeg aldri hadde hørt om, og alle brikkene falt endelig på plass

Stiff person syndrome:

Stiff person syndrome er også kjent under navnene Autoimmunt stivhetssyndrom, Stiff man syndrome og Moersch-Woltmann syndrom.

Sykdommens kjennetegn er økende muskelstivhet og smertefulle kramper som blir utløst av bevegelser eller emosjoner, som når pasienten er i ulike sinnsstemninger som stresset, overrasket, sint, opphisset eller redd.

Tilstanden er svært sjelden, og forekomsten er anslått
å være én per million.

Tilstanden er to til tre ganger hyppigere hos kvinner enn menn.

Plagene går utover livskvaliteten, og angst og depresjon er vanlige komplikasjoner.

Kilder: NHI.no, legehandboka.no

<b>GJENNOMBRUDDET:</b> I år er det 35 år siden den unge Céline fra Canada vant «Eurovision Song Contest» for Sveits med «Ne partez pas sans moi».
GJENNOMBRUDDET: I år er det 35 år siden den unge Céline fra Canada vant «Eurovision Song Contest» for Sveits med «Ne partez pas sans moi». Foto: Tom A. Kolstad

Denne saken ble første gang publisert 04/07 2023.

Les også