Bjørn Einar Romøren

– Vi valgte å beholde og det følte vi var det eneste riktige valget

Bjørn Einar Romøren har fått kjærlighetserklæringer både fra kjente og ukjente etter at han fortalte at yngstedatteren Pippi har Downs syndrom.

<b>DELER ERFARINGER: </b>Bjørn Einar Romøren var også åpen om sin kamp mot en alvorlig kreftsykdom han fikk påvist i 2019. Den tidligere skihopperen er nå frisk.
DELER ERFARINGER: Bjørn Einar Romøren var også åpen om sin kamp mot en alvorlig kreftsykdom han fikk påvist i 2019. Den tidligere skihopperen er nå frisk. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

23. juni i fjor fortalte Bjørn Einar Romøren (42) på sin Instagram-konto at han og kona Martine (35) hadde fått sitt tredje barn. Ekteparet har sønnen Fred (5) og datteren Fiona (3) fra før.

Nå åpner han opp på samme sted om at hans yngste datter, som har fått navnet Pippi, har diagnosen Downs syndrom.

Les også: Bjørn Einar Romøren ble steril etter cellegiften. Nå er han blitt pappa for tredje gang!

Datteren Pippi

Den tidligere skihopperen, som i flere år kjempet en tøff kamp mot kreften, deler igjen sine innerste følelser og tanker i det offentlige rom.

– Pippi, verdens sterkeste. Du har gjort vår lille uperfekte familie stor og perfekt og vi er alle så stolte og glad i deg. Ikke at du har måttet kjempe eller vise på noen måte at du er sterk, skriver Bjørn Einar.

<b>STOLTE FORELDRE:</b> Bjørn Einar og Martine Romøren er lykkelige over å ha blitt far og mor til tre barn.
STOLTE FORELDRE: Bjørn Einar og Martine Romøren er lykkelige over å ha blitt far og mor til tre barn. Foto: NTB

I innlegget deler han familiens tanker.

– Det er heller vi som måtte ta noen interne kamper med oss selv grunnet uvitenhet om hva downs er. For det satte en støkk i oss tidlig i svangerskapet. Uvitenhet kan være skremmende, men kunnskap gir trygghet. Takk til dere som bidro til den. Nå har vi fått syv fantastiske måneder med deg og ser allerede hvilken styrke og glede som bor i deg. Du, som våre andre to, er perfekt. Sammen skal vi rocke livet!, skriver han på Instagram.

Det eneste riktige

Til Nettavisen, som var de første som skrev om innlegget, forteller Bjørn Einar at de fikk vite om datterens tilstand tidlig i svangerskapet.

– Vi valgte å beholde og det følte vi var det eneste riktige valget, sier Bjørn Einar.

Han og Martine var heller ikke i tvil om at de vil dele datterens sykdom.

– Det føles veldig, veldig riktig. Spesielt for min kone. Hun ønsker å rope ut at hun er stolt av sin datter. Vi gjør som med våre to andre barn. Vi deler gleden, sier Bjørn Einar til VG.

– Det hadde vært unaturlig om vi ikke hadde gått ut med dette. Vi har en nydelig datter og så er det ganske klart at hun har Downs. Vi har ikke skjult noe, men har tenkt litt på hvordan vi skal si dette, for at det skal være godt for oss og godt for andre, understreker den tidligere verdensmesteren og «Mesternes mester»-deltageren.

Les også: (+) Babyen i magen har Downs. Jeg skammer meg sånn fordi jeg vurderer abort av den grunn!

Glad for responsen

Familiens åpenhet hylles både fra kjente og ukjente på Instagram. Tone Damli Aaberge, Karen-Marie Ellefsen, Aksel Lund Svindal og Ingrid Bjørnov er blant dem som har satt et hjerte ved Bjørn Einars innlegg

Selv er han veldig glad for responsen han har fått på åpenheten.

– Det er helt klart veldig hyggelig. Jeg opplever at det er den samme responsen med alle vi har snakket med også. Jeg tror det er godt for andre som har barn med Down som kan se at det blir mye positiv respons på et sånt innlegg. Det tenker jeg er bra, sier Bjørn Einar til Nettavisen.

Denne saken ble første gang publisert 04/02 2024, og sist oppdatert 05/02 2024.

Les også