Er du redd for at du drikker for mye alkohol?

Ifølge Statens Institutt for rusmiddelforskning kan så mange som 30 000 nordmenn ha et behandlingstrengende alkoholproblem fordi de drikker for mye alkohol.

Testen vi bruker er en oversatt utgave av AUDIT, Alcohol Use Disorders Identification Test, utarbeidet av Verdens helseorganisasjon.

Den er laget for at helsearbeidere skal kunne kartlegge alkoholisme, eller fare for alkoholproblemer, men vil kunne gi deg et signal om hvorvidt du drikker for mye alkohol eller ikke.

Det er Verdens Helseorganisasjon som har vurdert hvilken poenggrense som bestemmer når risikosonen for alkoholproblemer begynner.

Det skal legges til at testen ikke passer for alle, og at du ikke nødvendigvis har et alkoholproblem selv om du scorer høyt i testen. Men dersom du føler du trenger hjelp, kan du kontakte fastlegen din, eller ringe Rustelefonen anonymt på 08588.

Ble det litt mye i går? Her finner du 9 tips mot bakrus.

Ta testen ved å klikke på bildet øverst i saken.

Trykk her og følg oss på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Ti tegn på at du må til legen

Avføringen din avslører deg

Sjekk om du drikker for mye vann

Slik finner du din biologiske alder

Helgefylla kan gi hjertefeil

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!