At lukt og lyst er tett forbundet, er en tese som Smell and Taste Treatment and Research Foundation i Chicago nå mener de har bevist. Magasinet Men's Health har identifisert nesen som veien til en kvinnes hjerte.

Her er The Smell and Taste Treatment and Reseach Foundations luktguide:

Ost og vin

Vin og ost, jo modnere jo bedre, er sterke lystvekkere fordi lukten kan minne om hormonene vi skiller ut under samleie, sier Michael Albertson, som har skrevet boken "Temptations: Igniting the Pleasure and Power of Aphrodisiacs."

Ost og vin

MINNER OM SEX: Lukten av godt modnet ost minner om noe helt annet, skal vi tro forskerne. © Foto: Crestock

Eplepai

DESSERT FOR DESSERT: Ønsker du en ekstra hyggelig avslutning på kvelden, kan en eplekake hjelpe deg på vei. © Foto: Crestock

Lavendel

BEVIST: At lavendel har fungert som afrodisiakum, er nå en hypotese som er bevist, mener amerikanske forskere. © Foto: Crestock

Gress

KAN TENNE: Kvinner kan tenne på lukten av nyslått gress. Eller bensin, mener blant annet doktor Alan Hirsch. © Foto: Crestock

Eplepai

Mens lukten av bacon nok tenner flest menn, viser en studie utført ved Smell and Taste Tratment and Research Foundation at den fruktigere lukten av eplepai tenner britiske kvinner.

Sensitiviteten nedentil økte med 24 prosent da kvinnene ble eksponert for lukten av nybakt pai.

Såpe

Bytt ut Old Spice-en med naturlige grapefrukt- og agurk-såper på badet.

Smell and Taste-forskerne fant at grapefrukt-lukten gjorde henne avslappet og fornøyd imens agurk-lukten økte tilførselen av blod til underlivet med 13 prosent, noe som igjen øker sexlysten.

Lavendel

Å sørge for at sengen er ren og oppredd er en selvfølgelighet. Men vil du at nesen hennes skal lede henne opp i sengen for en kosestund, kan du spraye litt lavendelspray i sengetøyet, mener forskerne.

Chronobiology International-journalen har funnet at lavendel er avslappende, imens Smell and Taste-forskerne fant at det økte både hans og hennes sexlyst.

Grønn te

Studier ved universitetet i Chicago viser at kvinner foretrekker naturlig ånde fremfor lukt av mint-tyggis eller -pastill. Forskere har bevist at kvinner ubevisst analyserer lukten og smaken av mannens munn for å avdekke eventuelle sykdommer eller forfall, og mint kan dekke over tegn til sykdommer eller mangler.

En kopp grønn te hjelper på ånden ettersom den nøytraliserer de bakteriene som forårsaker lukten.

Gress og bensin

Kjenner du til barndomsminnene hennes, kan du manipulere frem en tenning ved å utsette henne for lukter som hun assosierer med barndommen.

- Favorittluktene du hadde som barn, er kraftige afrodisiakum fordi hjernen kobler dem til at du var lykkelig og trygg, sier doktor Alan Hirsch.

De vanligste favorittluktene fra barndommen er gress og bensin. I stedet for å skvette blyfri rundt i leiligheten eller klippe gresset hver morgen, kan du prøve en parfyme med et hint av gress i aromaen.

Les også:

Promp og orgasme

Kroppslukt kan erstatte pass

Feromoner er oppskrytt

Les mer på:

Klikk Helse

Klikk Mann

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!