Kort sagt:

+ Kraftig og fyldig lysstråle

+ Allsidighet

+ Batterikapasitet

+ Muligheter for programmerbare effekttrinn

+ Kvalitetsfølelse


- Høy pris

- Batteripakke kan være vanskelig å feste

- Mindre praktisk som ren pendlerlykt

Hvis vi kaller Magicshine-lykta en Skoda Octavia - mye for pengene på alle måter - er Gemini Duo en BMW 5-serie. Den er bedre på det aller meste enn det rimeligere alternativet, men koster til gjengjeld mer. Mye mer. For denne lykta må du ut med 1699 kroner, om du ikke finner den på tilbud.  

Akkurat som for Magicshine er det lyktehode i aluminium, separat batteripakke og egen lader det her handler om. Lyktehodet festes med o-ringer, mens den harde batteripakken festes med medfølgende elastiske borrelåsreimer. Det gir akkurat de samme ulempene som for Magicshine hvis lykta vurderes kun som en sykkelpendlerlykt. Det blir mer montering og mer styr med lading.

Men samtidig har Gemini den samme allsidigheten også. Den kan brukes på hode eller hjelm (hodereim og hjelmreimer er inkludert), og du merker knapt at du har noe ekstra på hodet, for lykta er fascinerende lett og liten.

Men mens Magicshine har 1000 oppgitte lumen og liten batteripakke, har Gemini 1500 lumen fra to dioder og stort batteri. Den har dessuten programmerbare effekttrinn. Du kan selv sette om du vil ha sterkt eller svakt lys først, og hvilken effektgrad du vil ha på de ulike trinnene. For noen er dette en smart detalj.

Lysstrålen er velkomponert og fyldig. Med denne lykta ser du mange detaljer i stummende mørke.

Problemet vurdert mot Magicshine-lykta er i første rekke prisen. Mer lys og mye større batteri, ja vel, men nesten tre ganger prisen virker drøyt. Dessuten er det vanskeligere å feste den harde, firkantede batteripakken på mange sykkelrammer. Men er du villig til å betale, får du ei rå lykt.

Les hele saken

Opplevelse av lys: 6

Velkomponert og fyldig lysstrålen. Kan se mange detaljer i stummende mørke. Programmerbare effekttrinn.

Brukervennlighet: 4

Lyktehodet festes med o-ringer, mens batteripakken festes med elastiske borrelåsreimer. Mer montering og styr med lading.

Holdbarhet: 5

Fascinerende lett og liten, men tålte teknisk test.

Totalinntrykk: 4

Er du villig til å betale, får du ei rå lykt. Mer lys og mye større batteri, men kan være vanskelig å feste batteripakken. Dyr i pris.

Spesifikasjoner

Produsent Gemini
Pris 1 599,00
Batterier Ladbart separat batteri, egen lader, ladetid cirka 5 timer
Oppgitt batterilevetid med full styrke Cirka 3 timer
Funksjoner Fast lys i tre styrker (kan settes av brukeren) samt blinkende lys
Forhandlere:
Se alle spesifikasjoner

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!