Kort sagt:

+ Fyldig lyskjegle

+ Lett å ta av og på sykkelen

+ Bryter som er lett å betjene

+ Sidelys

+ God kvalitetsfølelse


- Høy pris

- Krever verktøy å flytte lykta mellom sykler

Dette er den dyreste lykten med innebygd batteri. Til gjengjeld er lykta veldig godt laget og et produkt som forsvarer prisen. Festebraketten er den mest gjennomtenkte  av samtlige. Når braketten først er montert, er det å sette på og ta av selve lykta en fryd. Festebraketten er imidlertid den eneste som krever verktøy og at en er litt mer nøye med å følge bruksanvisningen.

Man må huske å sette på den lille o-ringen i posen for å hindre at lykten “klirrer”. Lykta må monteres nærmest mulig senter av styret og mest mulig i vater for at den halvmåneformede lysstrålen skal fungere optimalt.  

Lykta er den eneste i testen der lysstrålen er modellert (styrt med reflektor). Derfor er den bedre  tilpasset å møte andre trafikanter enn alle de andre lyktene. Den lyser flatt framover, og ikke like sterkt opp i høyden som de andre. Selv med “bare” 400 lumen har den et veldig kraftig lys og oppleves ikke å stå tilbake for lyktene i testen med oppgitte 700 lumen.

Mens iON -lykta til Bontrager gir iPhone-følelse, gir Flux Elite en gjennomført premiumfølelse med flott byggekvalitet og smarte løsninger. Flux finnes også i en mer kostbar modell, Expert, der det følger med en fjernkontroll som kan monteres på et mer passende sted på styret. Denne fjernkontrollen skal en også kunne kjøpe i løsvekt til Flux Elite.

Prisen er høy, det er det ingen tvil om. For den som sykler mye, vil opplevd kvalitet, synlighet og lyskjegle forsvare prisen. Dette er en lykt som er bygd for å fungere optimalt i trafikken, og for pendleren som skal inn og ut av butikker med raske av- og påmonteringer er den perfekt.

Les hele saken

Opplevelse av lys: 6

Lysstrålen er modellert (styrt med reflektor). Derfor er den bedre tilpasset å møte andre trafikanter enn alle de andre lyktene. Den lyser flatt framover, og ikke like sterkt opp i høyden som de andre. Veldig kraftig lys.

Brukervennlighet: 5

Festebraketten er den eneste som krever verktøy og at en er litt mer nøye med å følge bruksanvisningen. Når braketten først er montert, er det å sette på og ta av selve lykta en fryd.

Holdbarhet: 5

Veldig godt laget og et produkt som forsvarer prisen. Flott byggekvalitet. Framstår solid på alle viktige punkter. Tålte teknisk test.

Totalinntrykk: 6

Prisen er høy. For den som sykler mye, vil opplevd kvalitet, synlighet og lyskjegle forsvare prisen. Fungerer optimalt i trafikken, og for pendleren som skal inn og ut av butikker med raske av- og påmonteringer er den perfekt.

Spesifikasjoner

Produsent Specialized
Pris 1 649,00
Batterier Ladbart internt batteri, ladetid cirka 3,5 timer via USB-kabel til PC
Oppgitt batterilevetid med full styrke Cirka 7 timer
Funksjoner Fast lys i to styrker, fast lys med pulseffekt og blinkende lys
Forhandlere: Velo City og andre Specialized-forhandlere
Se alle spesifikasjoner

Vår karakter

{Best i test}

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!