Kort sagt:

+ Mest lysstyrke i testen

+ Lett å betjene bryteren med tykke hansker


- Tung festebrakett

- Vanskelig/umulig å montere braketten stabilt

Trygg Polaris gir utrolig mye lys. Hvis man ønsker det sterkeste lyset av alle lyktene, så er dette vinneren. Men deretter finner testerne mest problemer.

Det er vanskelig å feste lykten skikkelig. Den tyngste lykta hadde trengt den beste festebraketten, men leveres med den desidert dårligste. Et av flere problemer med den er at gummien under braketten ikke når skikkelig ned på styret. Dermed blir friksjonen altfor liten. Selv med den hardeste strikken til festet satt lykten dårlige på styrene vi prøvde den på. Heller ikke sportsteip på styret for å øke friksjonen hjalp nevneverdig. Det er også mye slark i selve koblingen mellom festebrakett og lykt.  

Siden lykten var vanskelig å få stabil ble det mye dansing på lysstrålen når man sykla på ujevnt underlag. Ved et tilfelle vrei festet seg rundt styret og lykta lyste omtrent rett ned. Ved en improvisert veltetest vred lykta seg nærmest i alle retninger på en gang, men falt ikke av.  

Lykten har så sterkt lys at for å unngå å blende altfor mye, må lyset stilles veldig mye ned. Det  gjør at lykta ikke passer best til pendlerbruk. Testerne kjenner til at Trygg Polaris har andre og lettere modeller. Flre av disse framstår som bedre alternativer som “se og bli sett-lykt” til bruk i trafikkerte områder.

Les hele saken

Opplevelse av lys: 3

Gir utrolig mye lys. Siden lykten var vanskelig å få stabil ble det mye dansing på lysstrålen når man sykla på ujevnt underlag. Må stilles veldig ned for ikke å blende andre. Svært begrenset brukbarhet der det er annen trafikk, men gir vannvittig mye lys hvis det er det man ønsker.

Brukervennlighet: 2

Vanskelig å feste lykten skikkelig. Leveres med den desidert dårligste festebraketten i testen. For liten friksjon mellom gummi og styret. Mye slark i selve koblingen mellom festebrakett og lykt. Ved et tilfelle vrei festet seg rundt styret og lykta lyste omtrent rett ned. Ved en improvisert veltetest vred lykta seg nærmest i alle retninger på en gang, men falt ikke av.

Holdbarhet: 5

Tålte tekniske tester.

Totalinntrykk: 2

Det er egentlig vanskelig å se et fornuftig bruksområde for denne lykta - med mindre man ønsker å kjøpe mest mulig lys til lavest mulig pris og deretter mekke en ordentlig festebrakett til styret og et skikkelig feste for den store og tunge batteripakken sjøl.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 999,00
Batterier Ladbart separat batteri, egen lader, ladetid cirka 4-6 timer
Oppgitt batterilevetid med full styrke Cirka 3,5 timer
Funksjoner Fast lys i tre styrker samt blinkende lys
Forhandlere: Bikeshop
Se alle spesifikasjoner

Vår karakter

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!