6 ting du ikke visste du kunne bruke vannmelon til

Den passer til nesten alt!

Foto: Andrey Armyagov
Publisert

(SIDE 2): Det er lite som smaker bedre enn en helt frisk, god og saftig vannmelon i sommervarmen.

Hva om vi forteller deg at det finnes ennå flere måter å nyte den friske frukten på? Vannmelonen må nemlig ikke spises fersk. Den kan både fryses, grilles og moses.

Her er noen herlige tips til matretter med vannmelon.

Sommerlig drink

Foto: Colourbox

Som navnet så fint forteller oss, består faktisk vannmelon for det mest av vann. Hele 92 prosent for å være nøyaktig. Derfor er det kanskje ikke sjokkerende at det ikke krever så mye arbeid å få vannmelonen til flytende form. Bland den med litt melonjuice og honning, så har du en frisk og naturlig lemonade du kan nyte sommerdagen med. Og dessuten så er den naturlig rosa, det blir jo ikke bedre enn det! 

Vannmelon på spyd

Det er ikke bare biffkjøtt og kylling som kan tres på spyd. Prøv med vannmelon, rå tunfisk, agurk og rødbeter. Topp det hele med en saus laget av sitronjuice, olivenolje og brunt sukker. Det er lettvint, og smaker kjempegodt. Kan være et godt triks å ha i ermet om du inviterer til middasselskap i sommervarmen.

Foto: Colourbox

Server med ost

Som så mange andre matvarer, smaker vannmelom ekstra godt om det serveres sammen med en salat, gjerne med en del ost. Du kan bruke både permesan og geitost, men den heteste anbefalningen er å bruke fetaost. Den kremete og tette teksturen står godt sammen med den friske og krispe vannmelonen.

Sleng på grillen

Det høres kanskje rart ut, men vannmelon får en fin og røkt smak etter noen minutter over flammene. Den fuktige frukten tørker inn en smule, blir litt mindre søt, og blir et perfekt tilbehør til krydret mat. Prøv det sammen med grillede reker krydret med paprika, cayennepepper og salt.

Foto: Colourbox

Lag is

Prøv å blande vannmelon med bringebær, vaniljeekstrakt og limejuice. Hell over i en stekeplate, og la den stå i fryseren noen timer. Ta den ut for å røre litt med en gaffel innimellom, sånn at den ikke stivner helt. Du kan også blande ut med litt rødvin, om du ønsker et sorbet som er mer flytende, og med en sterkere farge.

Bruk hele melonen

Har du lagt merke til hvor mye av frukten som ofte blir kastet? Vi skjærer vekk det røde, og lar resten ligge på kjøkkenbenken. Om du skjærer vekk det hvite i skallet, og legger det på sylteglass sammen med noen biter appelsin og kanelstenger får du en ypperlig syltet frukt som passer godt i salaten.

Denne saken ble første gang publisert 25/07 2014.

Les også