4 grunner til å drikke kaffe

Helsebringende effekter av den sorte drikken.

Foto: (Colourbox)
Publisert

(SIDE2): Mange av oss er kaffe-elskere på sin hals, om det er den mer «fancy» kaffebar-varianten som konsumerer, eller om det er traktekaffen som går ned på høykant fra en termos.

Og det er ikke så dumt å drikke kaffe – eller bare lukte den.

Her er 4 grunner til å du bør drikke kaffe (så sant ikke jobbkaffen din smaker surt!)

LES mer: Forskning: Fire kopper kaffe om dagen reduserer risikoen for kreft

1. Antioksidanter

De sorte kaffebønnene som males til en drikk, inneholder antioksidanter. Og nordmenn drikker mye kaffe, og dermed er kaffe en av våre største kilder til antioksidanter.

Hvorfor du bør få i deg det, kan du leser her:

2. Senker søvn-stress

Bare det å lukte kaffe, kan ha gunstig effekt på stressnivået. Ved universitetet i Seoul fant forskere at rotter som slet med søvn, så var det de som ble utsatt for duften av kaffe, som slappet mer av. Forskerne så blant annet at proteiner i hjernen som er forbundet med stress, endret seg.

LES også: Hurra - gode nyheter for morgenkaffen

SOSIALT OGSÅ: Kaffe har sine fordeler - dessuten er det også sosialt.
SOSIALT OGSÅ: Kaffe har sine fordeler - dessuten er det også sosialt. Foto: (Colourbox)

3. Bra for levra

Særlig om du drikker (mye) alkohol. En studie fra 2006, med 125.000 deltakere, fant at de som drikker minst en kopp kaffe om dagen, hadde mindre risiko for å utvikle kronisk leversvikt - en autoimmun sykdom forårsaket av overstadig alkoholkonsum, og som kan føre til leversvikt.

4. Lykkeligere

De som drikker fire kopper eller mer kaffe om dagen, har 10 prosent mindre sjanse for å være deprimerte. Det mener forskere ved National Institue of health. De mener sammenhengen ikke har med koffeinet å gjøre – ettersom cola gir stordrikkere større risiko for depresjon. Forskerne mener derimot det har med antioksidantene å gjøre.

Flere gode grunner til å drikke kaffe finner du her!

Denne saken ble første gang publisert 28/06 2016.

Les også