Test av skalljakke: Klättermusen Draupner

Test: Ro­bust og usli­te­lig skalljakke

Det kan være god øko­no­mi å kjøpe kva­li­tet – og det er som re­gel bra for mil­jø­et.

<b>TØFF JAKKE:</b> Klättermusen Draupner er et godt kjøp om du vil ha en jakke som er robust og slitesterk.
TØFF JAKKE: Klättermusen Draupner er et godt kjøp om du vil ha en jakke som er robust og slitesterk. Foto: John Arne Tungen
Sist oppdatert

Du kan sik­kert gan­ge le­ve­ti­den på den­ne Klättermusen Draupner med to til tre gan­ger om du sam­men­lig­ner den med en mer stan­dard skall­jak­ke med mer nor­mal ro­bust­het.

For det er nett­opp det som er de før­s­te kom­men­ta­re­ne til tes­ter­ne som har tes­tet den­ne jak­ka; «ro­bust» og «nær­mest usli­te­lig». Det skal også sies at jak­ka er et tek­nisk me­get godt pro­dukt.

Me­get god pass­form, fle­re prak­tis­ke og tek­nis­ke løs­nin­ger vi ikke har sett hos and­re pro­du­sen­ter, godt med lom­mer og hem­per og gli­de­låser som er enk­le å be­tje­ne selv om en har på tyk­ke hans­ker.

Den har «gode tall» med tan­ke på både puste­egen­ska­per og vann­tett­het og er ut­styrt med Recco søke­brik­ke som gjø­re deg søk­bar med tan­ke på snø­skred.

Litt tung og man­ge søm­mer og mye teiping, men alt ser ut til å hen­ge godt sam­men. Alt i alt ei sik­ker og me­get so­lid fjell­jak­ke til tøff bruk gjen­nom sto­re de­ler av året. Kost­bar, men den­ne sli­ter du ikke ut med det før­s­te!

Test av skalljakke: Klättermusen Draup­ner

www.klattermusen.com

Pris: 7000 kr
Vekt: ca. 1 kg
Ma­te­ria­le: 3L Cutan 218 g/m²
Vann­tett­het: 20 000 mm vann­søy­le
Puste­egen­ska­per: 20 000 g/m²
Stør­rel­ser: XS – XXL

Vår vurdering

PLUSS: So­lidd, godeløs­nin­gerr, godpass­formm
MINUS:
Litt tung, kostbar

Denne saken ble første gang publisert 21/05 2021, og sist oppdatert 21/05 2021.

Les også