Fløtatinden

Lang topp­tur på Nordmøre – av beste kva­li­tet!

Sunn­dals­om­rå­det byr på et el­do­ra­do for god ski­kjø­ring og mek­ti­ge, al­pi­ne fjell. Fløtatinden er en av de sto­re klas­si­ker­ne i Sunn­dals­fjel­le­ne.

<b>FOTO:</b> Ida Kathrine Knudtzon Eriksen
FOTO: Ida Kathrine Knudtzon Eriksen Foto: Ida Kathrine Knudtzon Eriksen
Sist oppdatert

Tu­ren star­ter fra Brand­stad, in­nerst i Øk­sen­dal. Kryss el­ven over brua et­ter cir­ka 300 me­ter. Her pas­se­rer du DNT-hytt­a Brandstadbu.

Fort­sett på trak­tor­vei i ret­ning Øver­ås. Du må pas­se­re to el­ver, så det an­be­fa­les å føl­ge skogs­vei­en for let­test mu­lig pas­sa­sje. Når du har pas­sert elv num­mer to skal du be­gyn­ner å tra­ver­se­re deg opp­over skog­lia.

Her går høy­de­me­ter­ne raskt. Sikt deg inn mot Saufjellet. Vær opp­merk­som på hel­nings­grad og ter­ren­get i for­hold til hvor du leg­ger sporene dine.

Når du har pas­sert Saufjellet ser du da­gens mål, Fløtatinden. Der­et­ter er det bare å føl­ge det sla­ke pla­tå­et sør­over, før ny stig­ning til top­pen star­ter.

Det siste styk­ket mot top­pen kan opp­le­ves bratt. Følg sør­vest-ryg­gen til topps, el­ler følg fore­truk­ket rute. Man­ge tar av ski­ene og går de siste høy­de­me­ter­ne.

Fra top­pen har du ma­je­ste­tisk ut­sikt i alle ret­nin­ger og vak­re Ei­kes­dals­vat­net og Romsdalsalpene lig­ger i vest. Nå er det bare å gle­de seg til å spen­ne på ski­ene og til 1550 høy­de­me­ter med ren ski­gle­de. Det er fle­re ned­kjø­rings­mu­lig­he­ter; sam­me vei som du kom el­ler du kan for eks­em­pel leg­ge spo­re­ne mot Ljøsåbotnen. Her må du på med fel­le­ne et lite styk­ke opp til Saufjellet, før du fort­set­ter re­tu­ren til start­punk­tet. Vis skred­vett og opp­da­ter deg på varsom.no.

<b>KART:</b> Fløtatinden
KART: Fløtatinden Foto: Norgeskart

Podkast: Fra en
utstyrstesters dagbok

Hør John Arne Tungen snakke om utstyr og testing av turutstyr i podkasten Villmarksliv. Du kan lytte på:

Og overalt eller hvor du kan lytte til podkast.

Fløtatinden

  • Høy­de: 1711 moh
  • Sted: Øk­sen­dal
  • Om­rå­de: Møre og Roms­dal
  • Se­song: Vin­ter og vår
  • Va­rig­het: 5–6 timer
  • Leng­de: 6,6 kilometer en vei
  • Stig­ning: 1550 me­ter
  • Van­ske­lig­hets­grad: Kre­ven­de

Over­nat­tings­mu­lig­he­ter:

Brandstadbu: Ube­tjent DNT- hyt­te.
Philipshaugen Lod­ge: Over­nat­ting i his­to­risk byg­ning med ser­ve­ring av lo­kal mat.

An­be­fal­te ski­fjell: Litl­skjor­ta, Litlgladnebba, Troll­tin­den, Åbittinden, Dron­ning­kro­na, Kongs­krona, Rysdalsnebba, Grø­vel­neb­ba.

Denne saken ble første gang publisert 05/03 2021, og sist oppdatert 05/03 2021.

Les også