TEST:

Test av tre lette tursekker

Nordmenn er verdensmestere i å kjøpe ryggsekker, noe som også vises på utvalget som er tilgjengelig i det norske markedet. Vi har testet tre gode sekker i tre ulike prisklasser.

Pluss ikon
TESTET: Lowe Alpine: Manaslu 65:80, Bergans of Norway: Helium 40 og Heldre Calade 60.
TESTET: Lowe Alpine: Manaslu 65:80, Bergans of Norway: Helium 40 og Heldre Calade 60. Foto: John Arne Tungen
Sist oppdatert

Heldre Calade 60

Pris: 900 kroner

Volum: 60 liter

Vekt: 2 kilo

Annet: Kommer også som 70 liter i blå

Kommentar:

Heldre har etter hvert etablert seg som et godt merke i nedre prissjikt. Her finner en ofte gode produkter til fornuftige priser. Calade er en sekk som ikke kan måle seg med mer påkostede modeller med tanke på bærekomfort om du skal bære tungt, men om det er volumet du er ute etter, får du mye for pengene i denne sekken.

Flere gode og praktiske løsninger, men ikke den mest solide vi har testet. Fin sekk til dagstur der du skal ha med deg en del ting som tar mye plass, men som ikke veier for mye.

Bergans of Norway: Helium 40

Pris: 2000 kroner

Volum: 40 liter

Vekt: 0,96 kilo

Annet: Kommer i flere farger og størrelser

Kommentar:

Helium fra Bergans er en sekkemodell vi har fulgt over flere år. De nyeste modellene i dag ser ganske så annerledes ut en de første vi testet for 12–13 år siden. Vi likte Helium da modellen først kom, og vi liker de nyeste modellene enda bedre.

Her får du en lett, solid og god allrounder uten noe unødig hokuspokus. Noen vi kanskje oppleve at den er litt ren for detaljer og ulike praktiske løsninger, andre vil sette pris på akkurat dette. God lettvekter med fin størrelse så lenge du ikke trenger det ekstra volumet de to andre gir.

Lowe Alpine: Manaslu 65:80

Pris: 2499 kroner

Volum: 65 liter

Vekt: 2,3 kilo

Annet: Kommer i flere størrelser og flere farger

Kommentar: Den største og tyngste sekken i denne testen. Samtidig skal det sies at når du får denne på ryggen med godt med vekt i sekken, vil du sette pris på det gode bæresystemet og ikke tenke på de ekstra grammene.

For dette er en fullverdig tursekk som du gjerne kan dra på hytte til hyttetur med, eller pakke med deg det du trenger til en overnatting eller to i telt på fjellet. Meget godt bæresystem, generelt gode løsninger og solid produksjon. Volumet kan økes med 15 liter om en hever topplokket. Oppleves kanskje litt underpriset sammenlignet med de to andre sekkene. Anbefales!

Konklusjon og fakta

Med store forskjeller i pris er det selvfølgelig forskjell i kvalitet, men alle modellene vi har med denne gangen fungerer til sitt bruk. Samtidig vil vi si at det dyreste produktet denne gangen gir mye for pengene.

Når vi skriver at dette er gode sekker til vår- og sommerbruk, handler dette om at du stort sett trenger større sekker til vinterbruk, og kanskje noen spesialløsninger på en «vintersekk» som du ikke finner på disse. Ellers er rygglengde og bæresystem tilpasset vekten i sekken viktige momenter å se på.

Denne saken ble første gang publisert 28/09 2021, og sist oppdatert 28/09 2021.

Les også