Test:

Lett og god kvistbrenner

Range Titanium Hobostove er en kompakt og lett kvistbrenner du kan ta med på tur. Her er Villmarkslivs dom over produktet.

Pluss ikon
<b>KVISTBRENNER:</b> Range Titanium Hobostove er en kompakt og lett kvistbrenner som krever kontinuerlig ettersyn, men bidrar til varm kaffe og kos på turen. En liter vann koker på rundt 8-12 mintter, som er en del mer enn hva man klarer på en gassbrenner.
KVISTBRENNER: Range Titanium Hobostove er en kompakt og lett kvistbrenner som krever kontinuerlig ettersyn, men bidrar til varm kaffe og kos på turen. En liter vann koker på rundt 8-12 mintter, som er en del mer enn hva man klarer på en gassbrenner.
Sist oppdatert

Kvistbrennere er ikke noe nytt. Blikkspann og hermetikkbokser er velkjent som kvistbrenner blant vandrere og «landstrykere».

En kvistbrenner kan være et godt alternativ til en vanlig gass/multifuel-brenner, og det kan være et veldig godt alternativ til et bål.

Vi har testet en luksusvariant i titan, der fire vegger, en bunn og to tynne krysspinner utgjør konstruksjonen, som er enkel å sette sammen og like enkel å flatpakke etter bruk. Den veier kun 205 gram inkludert en oppbevaringspose, og i sekken tar den nesten ikke plass.

Gass og brenner veier til sammenligning nærmere 500 gram. Med nok tørre småkvister er det raskt og lett å få fyr. En opptenningsbrikett er nyttig for hurtig start eller om startmaterialene er litt fuktige.

Kvistbrenneren krever jevnt på påfyll av småkvist, selv om større kvister og pinner kan mates inn fra hullet i siden. Det tar noe mer tid å koke en liter vann på en kvistbrenner sammenlignet med en gassbrenner, men kosen med det mikroskopiske bålet overgår susingen fra gassbrenneren.

Kvistbrenneren er også en suveren måte for å praktisere sporløs ferdsel. Den er en nøysom når det kommer til brennbart materiale, spesielt om man kun skal koke opp litt vann til kaffe eller varme seg noe mat.

I områder med stor trafikk kan slitasjen på den nærliggende skogen være stor. Her vil det en kvistbrenner bruker av «ved» knapt være synlig. Den brenner raskt ut av seg selv og etterlater få rester. Kvistbrenneren er nødvendigvis noe sotete etter bruk, så et par arbeidshansker i sekken kan være greit om man ikke vil se ut som svarteper etter hver bålfyring.

Er du usikker på om dette er noe for deg? Test med et tomt malingsspann først. Lag hull rundt nederst og noen i bunnen og du har din egen variant. Den store fordelen med Range Titanuim er vekt og at den er sammenleggbar.

Range Titanium Hobostove

Revir.no

Pris: 699 kroner

Vekt: 205 gram

Sammenleggbar: Ja

Materiale: Titan

Pluss: Lett, brukervennlig, tar liten plass

Minus: Krever tørt materiale, kan ikke brukes ved bålforbud

Denne saken ble første gang publisert 11/03 2022, og sist oppdatert 14/03 2022.

Les også