TEST AV HODELYKT:

Vi har jaktet på den perfekte hyttelykten, og tror vi har funnet en som er ganske nærme

Den koster litt, men er verdt det, mener Hyttelivs ekspert. Les hvorfor.

Lykten er kompakt og lett, og den er utstyrt med tre ulike linser.
Lykten er kompakt og lett, og den er utstyrt med tre ulike linser. Foto: Øivind Lie-Jacobsen
Publisert

En god hodelykt er en nødvendighet for de fleste hytteeiere. Særlig om hytta er uten strøm. En slik lykt må lyse godt, og den må være både strømgjerrig og enkel i bruk.

Til denne testen endte vi med en hodelykt fra produsenten Black
Diamond.

Den har batteriene integrert i lyktehuset, og er utstyrt med tre ulike linser. En for hovedlyset, en for ekstra lys og en for rødt lys. På toppen sitter to brytere.

Vekt: 90 g

Brukstid: 7,5 timer (Oppladbart batteri)

IPX Rating (vanntetthet): IPX4, sprutsikker

Lysstyrke: 350 lumen

Batterier: 3 AAA eller oppladbart batteri

Pris: Kr 625, outdoorexperten.no

Se mer

Hovedbryteren skrur lykten av og på, pluss at lyset kan dimmes opp og ned. Den andre brukes til å veksle mellom linsene. På siden sitter en berøringsbryter som dimmer lyset opp ved berøring. Lykten er oppladbar, i tillegg til at den kan brukes med løse batterier.

På toppen er det en egen bryter, slik at det er mulig å veksle mellom linsene. 
På toppen er det en egen bryter, slik at det er mulig å veksle mellom linsene.  Foto: Øivind Lie-Jacobsen

Slike hodelykter kan være vanskelige å betjene, særlig når de kun har én bryter. Det blir mye trykking for å finne riktig modus og lysstyrke. Det problemet er fint løst med de to bryterne. Den husker også innstillingen fra forrige gang du brukte lykten. Smart også med berøringsbryteren som kjapt gir ekstra lys når det behøves.

Lykten har en ladeindikator der du kan sjekke status på batteriet. Selve lykten er svært robust, sprutsikker og generelt laget i solide materialer.

Derfor anbefales lykta:

Kan bruke både oppladbart og løse batterier

Robust

Enkel betjening

Lang brukstid

Kombinasjonen med oppladbart og løse batterier er smart. Da har du alltid en reserveløsning hvis lykten lades ut, eller det ikke er mulighet for å lade. Vi målte brukstiden til 7,5 timer med hovedlinsen på full styrke. Det betyr at det går ganske lang tid mellom hver gang du må lade.

Denne hodelykten er kompakt og lett slik at den kan puttes i lommen. Samtidig har den nok lys til at du finner stien, og den lyser opp under benken når propanbeholderen skal skrus på.

Den er noe dyr, men robust utførelse, oppladbart batteri, og smarte funksjoner gjør at den er verdt de ekstra hundrelappene.

Denne saken ble første gang publisert 02/06 2021.

Les også