Vogn med tre hjul. Ett av hjulene er svingbart (360 grader). Justerbart håndtak. Vendbar sittedel. Håndaktivert parkeringsbrems.

Karakterer sikkerhet

Detaljer og funksjon: Stryk

Kvalitet og styrke: Stryk

Karakterer brukerpanel

Kjøring: 3,5

Brukervennlighet: 3,3

Totalkarakter: Stryk

Disse karakterene er fra svenske Testfakta, som opererer med en skala fra 1 til 5. Stryk = 1. Totalkarakteren blir 1,8, som tilsvarer terningkast 2 på Klikks karakterskala.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent TFK
Pris 8600

Konklusjon

Skumplasten på bøylen på sittedelen er enkel å bite av, utgjør en viss kvelningsfare for barnet. Mangler riktig EN-merking. Klarer ikke rykktesten i håndtaket. Låsen for sammenlegging er slapp og vognen kan risikere å slå seg sammen under bruk. Dårlig sidestabilitet med liggedel. Lett å svinge i grus. Vanskelig å feste parkeringsbremsen, man må bruke begge hender. Klarer ikke sikkerhetskravene.

Kommentar fra vognprodusenten TFK:

- Vi kan ikke forstå hvorfor låsen for sammenlegging ikke tålte rykktesten i håndtaket og løste ut. Våre vogner har hatt akkurat den samme låsemekanismen i mange år, og den er godkjent av flere ulike laboratorier, sier utviklingsansvarlig hos TFK, Stepham Boerboom.

Når det gjelder muligheten for å kunne bite bort skumplasten på håndtaket, svarer produsenten at de skal se nærmere på konstruksjonen av disse delene.

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!