Pris: Kr 139

Hormonforstyrrende stoffer: Methylparaben, ethylparaben

Miljøbelastende stoffer: Trisodium EDTA

Allergifremkallende stoffer: Limonene, linalool, geraniol, butylphenyl methylproponial, citronellol, benzyl salicylate, cinnamyl alcohol, benzyl benzoate, citral, benzyl alcohol, parfyme

Spesielt problematiske stoffer: Ingen

Dyrevennlig valg: Nei, leverandøren står på Dyrevernalliansens liste over produkter og merker som kan være testet på dyr.

Nivea kommenterer:

Ethyl- og methylparaben blir gang på gang frikjent av European Scientific Comittee. Vi fortsetter å bruke disse ettersom de anses som de mest kjente og tryggeste formene for konserveringsmidler. Trisodium EDTA anvendes fordi det forhindrer at innholdet ødelegges, noe som igjen kan forårsake hudirritasjoner. Vi anser stoffet som nødvendig for å sikre produktenes kvalitet. Hvorvidt dette stoffet er skadelig eller ei, foreligger i en risikovurdering gjort av EU 2004, som er uenig i Grønn Hverdags påstand. Dette er også bekreftet i Cosmetic ingredient review panel 2009.

Marit Kastet, Junior Product Manager

Les også:

Her er det sunneste knekkebrødet

Denne sjokomelken er sunnest

Potetgullet barna liker best

Bruk gjerne Paracet, men hold deg unna Ibux

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Vår karakter

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!