Ikke bare for voksne:

Temareiser for barn

Nå kan barna oppleve Ratatouilles verden, eller møte dyrene i Afrika.

ROTTESPOR: Ratatoille har inspirert tematuren til Paris som skal gjøre barn gastronomisk nysgjerrige.

ROTTESPOR: Ratatoille har inspirert tematuren til Paris som skal gjøre barn gastronomisk nysgjerrige. Foto: Foto: Pixar

Publisert Oppdatert

Star Tour lanserer nå temareiser for barn til sommeren. Foreløpig det to opplegg å velge mellom: Matreise og Afrika-tur.

Kulinarisk for poden

Ratatouille-reisen er en matreise i Disneyfilmen «Rottatouille»s fotspor til Paris, og sjefskokk og matekspert på turen er Sonja Lee. Eiffeltårnet, EuroDisney og ikke minst matlaging og matmarked med Sonja blir høydepunktene på barnas første temareise. Star Tour tror turen vil inspirere barn kulinarisk, og dessuten vil de få barna å delta i matlagningen.

- På denne reisen vil de komme hjem med en meny i kofferten, som de kan overraske alle med hjemme, skriver Star Tour.

Gourmet-reisen avsluttes med besøk i Disneyland Resort Paris.

KONGE: Er sulten støtt, i følge Torbjørn Egner, men på familiesafari kan man føle seg ganske trygg.

KONGE: Er sulten støtt, i følge Torbjørn Egner, men på familiesafari kan man føle seg ganske trygg.

Dyrene i Afrika

Drar man på den andre tema-turen, ender man i "sjiraffenland". Turen går til Sør-Afrika og man drar på storviltsafari, møter ørkengaupe og gepard, struts besøker kalksteinsgrotter, drar på hvalsafari og til slutt ender opp i Cape Town med pingvinkoloni-besøk ved Boulder's Beach.

Les også:

Her kommer Harry Potter-fornøyelsespark

Smale saker

PINGU: Pingu er vel ingen brillepingvin, men på temareise til Afrika kan man besøke en koloni med de sjeldne dyrene, som nesten kan kalles Pingus fettere.

PINGU: Pingu er vel ingen brillepingvin, men på temareise til Afrika kan man besøke en koloni med de sjeldne dyrene, som nesten kan kalles Pingus fettere. Foto: Foto: Star Tour

Reisebransjedirektør Rolf Forsdahl i HSH mener det opplagt kan ligge et bra nisjemarked i slike temareiser for familier.

- Dette ligger veldig i tiden, men det er klart at timingen kanskje kunne vært litt bedre, legger han til og peker på de mørke skyene som for tiden omgir reisebransjen med nedgangs-tider, økende renter og reiseselskaper som sliter økonomisk, sier Rolf Forsdahl til Aftenposten.

Les også:

Bygger Wonkas sjokoladefabrikk

Rusletur under vann

BILLEDSKJØNT: Den to uker lange reisen tar familien med rundt i Sør-Afrika, som er kjent for det fantastisk flotte landskapet.

BILLEDSKJØNT: Den to uker lange reisen tar familien med rundt i Sør-Afrika, som er kjent for det fantastisk flotte landskapet. Foto: Foto: Crestock

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning