Er du midt i et samlivsbrudd og har barn som er involvert? Da kan det vært lurt å snakke med en advokat. En god start kan være klikk.nos gratistjeneste.

Barns rettigheter

Rune Selbo er advokat og ekspert hos klikk.no. Hele uka svarer han på spørsmål fra deg i vårt forum.

Klikk her for å sende inn spørsmål.

- Det kan vært lurt å rådføre seg med en advokat i forhold til de rettigheter barn og foreldre har. Dette kan omhandle hvor barnet skal bo fast, hvilke samværsordninger som vil fungere om foreldreansvaret skal være delt eller hvordan barnebidragene skal beregnes, sier Rune Selbo til klikk.no.

Tenk på barnets beste

Det viktigste å tenke i barnefordelingssaker er at alle spørsmål om barns omsorg må avgjøres ut fra hva som er best for barnet, noe som også er en lovfestet både i barneloven og barnevernloven.

- Barnets beste skal alltid vurderes ut fra en nåtidsvurdering. Hvis bosted, skole/barnehage, venner og nettverk er vel etablert rundt barnet, så skal det tungtveiende grunner til å endre på dette senere, sier Selbo.

Klikk her for å stille spørsmål til advokaten.

Still konkrete spørsmål

Gjelder deg sak om omsorgsovertagelser trenger foreldre ofte juridisk bistand i prosessen mot barneverntjenesten.

- Hva kan du hjelpe våre lesere med?

- Jeg kan bistå leserne med svar på konkrete spørsmål som omhandler barnevern eller barnefordeling. Når det kommer til rådgivning anbefaler jeg at det opprettes direkte kontakt for rådgivning og advokatbistand på ethvert trinn av den enkelte sak, sier Selbo.

Klikk her for å opprette direkte kontakt.

Les også:

Dette kan du gjøre om du er bekymret for barnet ditt

Slik takler du skilsmisser

Slik blir skilsmissen letter for barna

Disse skilsmissene koster flesk

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!