- Det har vært en super oppslutning rundt Barnehageprisen. 153 barnehager fra nord til sør er nominerte av fornøyde foreldre, sier Foreldre & Barns redaktør Tjodunn Dyrnes.

Noen barnehager er foreslått av flere. Totalt har det kommet inn 251 brev. Det tar F&B-redaktøren som et tegn på at norske foreldre er fornøyd med barnehagene sine.

- Det skrives ofte i media om hvor dårlig det står til i barnehager og det er selvfølgelig viktig å følge opp. Men det skrives for lite om hvor mye fantastisk godt arbeid som også gjøres i barnehager rundt om i hele landet. Det skal vi i Foreldre & Barn fokusere på og vi gleder oss til å dele foreldres positive erfaringer med sin barnehage.

Juryen vil nå gå gjennom alle nominasjonene. Deretter vil vi presentere et utvalg barnehager i Foreldre & Barn, før vinneren etter planen kåres i mai.

Juryen består av:

Tjodunn Dyrnes, redaktør i Foreldre & Barn og mor til én

Abid Q. Raja, advokat, politiker og far til tre

Marte Gerhardsen, generalsekretær i hjelpeorganisasjonen Care og mor til to

Vera Micaelsen, forfatter og langfilmkonsulent, tidligere spaltist i F&B og mor til tre

Vil du se om din barnehage er nominert? Se hele lista her:

Nominerte til Årets barnehage 2009

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!