BARNEHAGEPLASSER:

Barnehage på takterassen

Oslo kommune bygger barnehagebygårder med uteareal på taket.

EFFEKTIVT: De nye barnehagene er i alle fall arealeffektive!

EFFEKTIVT: De nye barnehagene er i alle fall arealeffektive! Foto: Foto: Infill AS

Publisert Oppdatert

Mangel på areal har i lengre tid vært et problem for Oslo kommune. Nå har kommunen sammen med eiendomsselskapet Infill AS kommet fram til et arealeffektiv løsning, der planen er å bruke absolutt alle flater.

Kan få sju nye tomter

De nederste etasjene i bygningen kommer til å bli brukt som barnehage, de øvrige etasjene til leiligheter, og taket til barnehagens uteareale, viser skissene til bygningene.

Leilighetene i barnehagebygårdene vil tilpasses barnefamilier, og det er ønskelig at noen av barnehageplassene skal reserveres noen av beboerne i bygården.

Les også: Tør ikke ta ammefri

Infill AS, som er et selskap i Aspelin Ramm Gruppen, har allerede plukket ut sju tomter som skal være aktuelle for de nye barnehagene. For tiden forhandles det om kjøp av tomtene, som ligger i bydelene Grünerløkka, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Sagene og Frogner.

De sju tomtene vil gjøre plass til 330 nye barnehageplasser i Oslo sentrum. I gjennomsnitt er dette i underkant av 50 plasser per barnehage.

Den første barnehagen kan stå ferdig om to til tre år.

Løser støyproblematikken

Daglig leder i Infill AS, Yngve Bruksås, mener barnehagens takterasse også kan være løsningen på andre problemer.

- Veldig mange barnehager i sentrum blir stoppet på grunn av støy. Dette løser vi ved å ha utearealet på taket. Samtidig vil sikkerheten være bedre i en slik barnehage. Man vet hvem som går inn og ut av barnehagen også på ettermiddagen, og man slipper problemet med flasker og løse sprøytespisser som barnehagene i bykjernen sliter med i dag, sier han til barnehage.no.

Antall søknader om barnehageplass økte 7,9 prosent fra 2007 til 2009, og befolkningsveksten økes stadig. Med dette som grunnlag, er det forventet at bydelene i sentrum av Oslo vil måtte utvide med 1900 barnehageplasser.

Det har ikke lykkes Klikk.no og komme i kontakt med Oslo Kommune.

Les også:

Tips til morsom matpakkemat

Slik hjelper du barn med angst

Koker du pastaen riktig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning