Reddet av hjelmen

100.000 mennesker har lest pappablogger Peter Kihlmans sterke anbefaling om å bruke hjelm. For det kunne gått riktig galt med sønnen Gustav på tre og et halvt år.

DET GIKK BRA: En pæreis og litt plaster var det som skulle til for å gjøre dagen for Gustav litt lettere.
DET GIKK BRA: En pæreis og litt plaster var det som skulle til for å gjøre dagen for Gustav litt lettere. Foto: (Peter Kihlman / pappahjerte.blogg.no)
Publisert

Østlands-Posten (SIDE2): - Jeg har alltid sørget for at Gustav har brukt hjelm når han sparkesykler. Men selv har jeg ment at hjelm er for pingler. Nå tenker jeg ikke slik lenger, sier Peter Kilhman.

Les Kihlmans blogg her.

For tidligere denne uka var lille Gustav ute på tur med mamma. Det gikk litt fortere enn han strengt tatt har lov til å kjøre. Så stupte han framover.

Denne artikkelen er levert av Østlands-Posten.

Liten bakke

 - Det var en liten bakke, men når man ser hvilke skader et tilsynelatende uskyldig fall kan medføre, begynner man å tenke, sier Kilhman som med litt plaster, en porsjon trøst og en is, stanset både smerte og tårer.

Det var først da pappaen så hjelmen han skjønte hvilke skader fallet kunne ha medført.

 - Da så jeg at det ikke bare var flaks, men at hjelmen tok av for en skikkelig støyt, sier Peter som etter hendelsen høylytt erklærer at han er blitt en hjelmbruker.

POPULÆR PAPPABLOGG: Peter Kihlman har to barn og står bak bloggen pappahjerte.blogg.no.
POPULÆR PAPPABLOGG: Peter Kihlman har to barn og står bak bloggen pappahjerte.blogg.no. Foto: (Peter Kihlman / pappahjerte.blogg.no)

Sitt ansvar bevisst

 - Jeg var mitt ansvar bevisst og skrev denne bloggen. Og i tillegg til at 100.000 mennesker har lest bloggen, har jeg fåttenormt mange henvendelser fra folk med tilsvarende opplevelser. Alskens opplysningskampanjer virker ikke alltid, men når man får det så nær kroppen gjør det inntrykk på en helt annen måte. Og hvis to av de 100.000 jeg har nådd begynner å bruke hjelm, har jeg oppnådd det jeg ville, sier Peter Kilhman.

Og Gustav tar på hjelmen uten at noen ber ham!

Les flere nyheter fra Østlands-Posten her!

Denne saken ble første gang publisert 17/07 2015.

Les også