Norske pappaer tilbringer mer tid sammen med barna sine enn menn i resten av Europa. Yrkesaktive menn i Norge bruker 15 timer i uka på omsorg for barn, viser den europeiske arbeidsmiljøundersøkelsen European Working Conditions Survey.

Nordmenn havner på topp over tidsbruk med barna, etterfulgt av nederlandske menn som bruker ni timer med barna og Luxembourg der mennene bruker cirka 8, 5 timer i uka.

I Sverige og Danmark er mennene mindre sammen med barna enn her hjemme. Svenske menn bruker litt over fem timer ukentlig på barna, mens i Danmark settes det av sju timer til de små.

- De fleste andre europeiske land har langt dårligere velferdsordninger enn Norge, og det kan nok bidra til å forklare at norske menn har større muligheter til å tilbringe tid med barna sine, sier mannsforsker Knut Oftung ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning ved Universitetet i Oslo.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!