Da Heidi Gran, innehaver av butikken The Earth Collection og nettbutikken www.purnatur.no , startet opp for fire år siden var det ingen som spurte etter økologiske klær.

- Men jeg merker at trenden er i ferd med å snu, de store kjedene har også begynt å bli mer bevisste, sier Gran til klikk.no

Hun startet i denne bransjen hovedsakelig fordi hun likte klærne. Nå har også noen av de store kjedebutikkene begynt med økologiske klær.

Bra for allergi-barn

- Jeg likte det at det var naturklær og at kvaliteten er mye bedre enn mainstreem-klær, forklarer Gran.

Hun har barn med allergi og atopisk eksem og merker at det er det er mye bedre for dem å bruke økologiske klær. Barna klør mye mer av klær som ikke er økologiske.

- Alle andre klær må vaskes først, mens de økologiske kan tas i bruk med en gang, sier Gran som har merket at folk er mer bevisste nå og tenker seg mer om før de kjøper noe, spesielt når det gjelder barneklær.

Slitesterkt

Kristine Petersen, innehaver av det nylig oppstartede nettstedet Tre Bjørner , tror også at den økologiske trenden kommer til å fortsette.

- Dette er noe som kommer til å komme mer og mer. Men Norge er langt bak sammenlignet med Danmark, Tyskland og USA som selger mye mer av økologiske produkter, sier Petersen.

En fordel med klær som er laget av økologisk bomull er at de er mer slitesterke og miljøvennlige enn klær som er konvensjonelt produsert.

Friskere design

- Kvaliteten er generelt bedre og klærne kan gå i arv, sier Petersen som syntes denne bransjen tidligere har vært preget av et litt kjedelig utvalg.

- Jeg tenker at jeg vil ha litt friskere farger og design. Alt må ikke være naturbrunt selv om det er økologisk, sier hun.

Prisene på disse klærne ligger ifølge Petersen litt over kjeder som Hennes & Maurits og Spar Kjøp. Men plaggene er likevel ikke dyrere enn andre kvalitetsklær.

- Hvis de er holdbare er det verdt det, og dessuten er det fint å vite at de som har laget dem har fått bra betaling og gode arbeidsforhold, sier hun.

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!